Habertürk’ün baskıya son vermesi, Vatan gazetesinin kapanması, günlük ekonomi gazetesi Dünya’nın sayfa sayısını 24’ten 12’ye indirmesi, NTV Spor’un kapısına kilit vurulması derken kriz sonunda Saray Medyası’nın kapısına dayandı.
SABAH GRUBU VE YENİŞAFAK’TA KIYIM
Medya kurumlarının neredeyse tamamı ekonomik kriz sebebiyle önlemler almaya başladı. Sayfa sayısını azaltma, gazete satış fiyatının artırılması ve sonunda personel sayısındaki azalma.
Hükümete yakın medya dışında kalan çok az sayıdaki medya kurumu, uygulanan reklam ambargosu sebebiyle yıllardır kemer sıkmaya alışık. Ancak yıllardır ana reklam geliri kamu kuruluşları olan Hükümete yakın medya için ekonomik kısıntılar yeni bir durum.
Kamu kurumlarının bütçelerinde reklam harcamalarının kısıtlanması, özel sektörün ise reklam vermede sert fren yapması sonrası Hükümete yakın medyada işten çıkarmalar başladı.
İlk adım Sabah Gazetesi’nden geldi. Bütün birimlerden işten çıkartılacak isim istendi ve kısa sürede aralarında köşe yazarlarının da bulunduğu bu isimlerle yollar ayrıldı.

AYNI GÜN 30 KİŞİ İŞTEN ATILDI
Yeni Şafak ve TVNET’i bünyesinde bulunan Albayrak Medya Grubu’nda tenkisat dalgası başladı. yenisafak.com.tr ve iştiraki gzt.com dijital bölümden 22 kişinin işine son verildi. Basılı gazetede ise 8 kişiye ilk gün ilişik kesme bildirimi yapıldı.
TVNET yöneticilerinden işten çıkarma için liste istendiği belirtiliyor.
Satış fiyatlarını artıran, personel sayısında önemli kısıtlamalara giden Hükümete yakın medyanın yayınlarında ekonomide pembe tablo çizmeleri ise sosyal medyada tartışılan konulardan biri.
https://boldmedya.com/2018/12/20/kdv-pirlanta-ve-luks-teknede-yuzde-1-e-kitapta-yuzde-18-oldu-sosyal-medya-yikildi/