BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa BOLD ÖZEL

Oylar düştü, AKP ultra milliyetçi söylemlere döndü

17/02/2019
Oylar düştü, AKP ultra milliyetçi söylemlere döndü
Share on FacebookShare on Twitter

Anketlerden çıkan sonuçlar karşısında AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde ultra milliyetçi dil kullanmaya karar verdi. Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki bile Güneydoğu’daki “lanet adamlar”dan söz ediyor.

BOLD- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın temel prensibini açıkladı. “Temel espri şu: Güneydoğu’da bu lanet adamlar iş başına gelmesin yine.”

Yerel seçimlerde ve özelde de Ankara seçimlerinde Halkın Demokratik Partisi’nin (HDP) oyuna talip olan AKP ve Özhaseki’nin aniden milliyetçi söylemlerin dozunu artırması istisna değil, AKP’nin anketler sonucu oluşturduğu yeni stratejisini anlatıyor.

ANKETLER CUMHUR İTTİFAKINI KORKUTTU

Son yapılan anketlerde çıkan sonuçların AKP-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bloğunu endişelendirdiği belirtiliyor. Anketlerde birçok ilin muhalefete kaptırılacağı görülünce yeniden masaya oturulma kararı alınmış ve Cumhur İttifakı’nın 81 ile genişletilmesi kararı alınmıştı. Ardından milliyetçi söylemlerin dozu artırıldı.

“LANET ADAMLAR İŞ BAŞINA GELMESİN”

Özhaseki yaptığı açıklamada, “Bu fakir kardeşiniz aylardır MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile toplantı yapıyor. Toplantının temel esprisi şu; Güneydoğu’da lanet adamlar iş başına gelmesin yine. Bu taraflarda da bir partinin kontenjanından aynı adamlar iş başına gelmesinler.” dedi.

CHP ADAYLARINI DA AYNI KEFEYE KOYDU

Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul ve Ankara adaylarını da aynı kefeye koydu: “Üstü kapalı, kılığı kıyafeti değiştirilmiş, eli yüzü boyanmış adamlar Ankara’da, İstanbul’da iş başına gelmesinler istiyoruz. Ana muhalefetin yaptığı stratejiye bakıyoruz; bir taraftan milliyetçi oylara İyi Parti vasıtasıyla talip olurken, Kandil’den gelen adamlarla gizli gizli oturup, üstünü sütre gibi kapatıp, kendilerine aday koymaya çalışıyorlar. Koydukları adaylar belli zaten. Bu adamlar iş başına gelmesinler, surda bir gedik açmasınlar istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TÜM MUHALEFETİ TERÖRİST İLAN EDİYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da benzer dili kullanıyor.

Yerel seçimleri “beka meselesi” olarak sunan Erdoğan, tüm muhalefeti de terörist ilan etti. Erdoğan, “CHP yanında Kandil’in tayin ettiği desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil’in desteklediği HDP’ye oyunu nasıl verir? İyi Parti, bir taraftan ‘milliyetçiyim’ diyor, ‘milliyetçiyim’ derken de bu hanımefendi, CHP ile, bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP ile nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor. Saadet Partisi’nin bunlarla el ele yürümesini siz anlayabiliyor musunuz?” ifadelerini sık sık tekrarlıyor.

SOYLU TEHDİT DİLİNİ KULLANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise hemen her konuşmasında HDP’yi hedef alıyor ve tehdit dilini kullanıyor.

HDP’lileri teröristlikle suçlayan Soylu’nun HDP’lileri milletvekili olarak tanımadığı yönündeki açıklamaları ile Leyla Güven yürüyüşüne ilişkin “Yürüten adam değildir.” sözleri son günlere damga vurmuş ve HDP ile Soylu arasında polemiğe sebep olmuştu.

2018’de baskı sonucu ölen ya da öldürülen Hizmet Hareketi gönüllüleri

Etiketler Cumhur ittifakıHDPMehmet Özhasekimilliyetçilik söylemiSüleyman SoyluTayyip Erdoğan

Son Haberler

Ekonomik güven endeksi yüzde 3,3 geriledi

Ekonomik güven endeksi yüzde 3,3 geriledi

Arda Turan’dan ilginç çıkış: İktidara yakın değilim

Arda Turan’dan ilginç çıkış: İktidara yakın değilim

Erol Evcil’in gözaltına alındığı operasyonda 500 milyon TL ele geçirildi

Erol Evcil’in gözaltına alındığı operasyonda 500 milyon TL ele geçirildi

Financial Times, NATO zirvesindeki geri adımı yazdı: 2023 seçimleri Erdoğan için çok önemli

Financial Times, NATO zirvesindeki geri adımı yazdı: 2023 seçimleri Erdoğan için çok önemli

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES