Kültür
Sıla’nın yeni albümünün ilk klibi


Sıla, dört şarkıdan oluşan yeni albümü Acı’yı dinleyicilerle buluşturdu. Albümden ilk şarkı “Sabır” ismiyle Youtube’a aküstik versiyonuyla yüklendi.
İLK ŞARKI SABIR
Yeni albümünden ilk şarkıyı YouTube üzerinden Sabır’ın akustik versiyonunu dinleyicilerle paylaşarak sürpriz yapan Sıla, bu şarkının albümde yer alan versiyonunun bestesini Efe Bahadır’la birlikte yaparken, şarkının düzenlemesini ise Gürsel Çelik’e emanet etti.
Sabır’ın Efe Bahadır imzalı bir Club Remix versiyonu da yer alıyor. EP türündeki albümün duygusal çalışması Medet ise Sıla ve Sezen Aksu ortaklığında hayat buluyor. Sözleri Sıla Gençoğlu, müziği Sezen Aksu’ya ait olan Medet’in düzenlemesinde ise Burak Erkul’un imzası var.
İlk olarak Efe Bahadır’la birlikte kaydettikleri Sabır’ın akustik versiyon videosunu dinleyicilerle buluşturan Sıla, 1 Mart 2019’da ise Acı’yı tüm dijital platformlar üzerinden müzikseverlerle paylaştı.
Bunlar da ilgini çekebilir
Melek Mosso’ya Sıla desteği
Şarkılarda da 80’lere dönüş: RTÜK Sıla’nın klibini yasakladı
Orhan Kural ‘Karanfil’e kızıp Sıla’yı mahkemeye verdi
Kültür Bakanlığı’ndan Sıla’ya yasak: Konseri iptal edildi
Ahmet Kural’a Sıla’yı darp ettiği için hapis cezası
Sıla’ya dayak davasında Ahmet Kural “inanç” kartını masaya sundu


Boğaziçili müzisyenler kayyım rektör Melih Bulu’yu Metallica’nın “For Whom the Bell Tolls” şarkısının sözlerini uyarlayarak bir kez daha istifaya çağırdı.
BOLD– AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolar devam ediyor. Güney Kampüs’te bir araya gelen Boğaziçili müzisyenler, “ Ben Metallica dinliyorum.” diyen Bulu’yu Metallica’nın “For Whom the Bell Tolls” şarkısına uyarladıkları sözlerle protesto etti. İşte o şarkı sözleri ve Boğaziçililerin protestosu…
BOYUN EĞMEYİZ KAYYIMA
“Elinde pankartla Boğaziçi’nde
Mücadele eden kim?
Kuzeyde güneyde şimdi her yerde
Öğrenci ve hocalar hepsi birlikte
Gecenin yarısı o haber geldi
Demokrasiye darbe!
Durur mu, haykırır tüm Boğaziçi
Hazırlan, bu söz sana, şimdi bak dinle
Boyun eğmeyiz
Biz kayyıma!
Vazgeçmiyoruz
İstifa!
Makalen çalıntı her şeyin yalan
Fark etmeyiz mi sandın?
Okulu şirkete çevirmek neymiş
O iş yatar kayyum bence anladın
Bugün de yarın da yine buradayız
Seçimdir hakkımız!
CV’nde neler var, bundan bize ne?
Kayyıma karşıdır tüm Boğaziçi
Boyun eğmeyiz
Biz kayyıma!
Vazgeçmiyoruz
İstifa!”


Bilim insanları, fiziksel reaksiyonları gözleyerek korku filmlerini inceledi. En korkunç filmler listesinin bir numarasında ise sürpriz bir film yer alıyor.
BOLD– Bir grup bilim insanı korku filmleri izleyenlerin gösterdikleri fiziksel tepkileri gözleyerek en korkutucu filmleri sıraladı. İlk sırada sürpriz bir şekilde 2012 yapımı “Sinister” yer aldı.
EN ÇOK KORKUTAN FİLMLER
Playtuşu’nun haberine göre Reddit kullanıcıları ile işbirliği yapan bilim insanları, ortalama kalp atış sıklığını korku filmlerindeki değişimlerle birlikte inceledi. Film sırasında en yüksek ve en düşük atış noktalarını gözlemleyen çalışmaya göre listenin bir numarasında 2012’de vizyona giren Ethan Hawke’lı Sinister yer alıyor.
Insidious, The Conjuring, Hereditary, Paranormal Activity gibi türün çok başarılı yapımlarını geride bırakan Sinister’ın ilk sırada olması şaşırtıcı bulundu. Listenin tamamını ve Sinister’ın fragmanını aşağıda bulabilirsiniz.


TDK, Kürtçeye ilişkin çalışmaların da yapılması içeren 10 maddelik talep listesinden sadece sözlükle ilgili olana ‘Zaten var’ açıklamasıyla karşılık verdi.
BOLD– Kürt Dil Platformu, Türk Dil Kurumu’na (TDK) Kürtçeyle ilgili çalışmalar yapılması amacıyla yaptığı başvuruya yanıt geldi. Platform Sözcüsü Şerefhan Ciziri’ye iletilen yanıtta 10 maddeden sadece Türkçe-Kürtçe sözlük konusunu yanıtlayan TDK, Kürtçe-Türkçe, Türkçe-Kürtçe Sözlük’ün 2014 yılından bu yana yayınlandığını ifade etmekle yetindi.
KÜRTÇE ÇALIŞMALARI TALEBİ GÖRMEZDEN GELİNDİ
Yeni Yaşam Gazetesi’nin haberine göre Diyarbakır’da 8 Ocak’ta basın toplantısı düzenleyen Kürt Dil Platformu, Türk Dil Kurumu’ndan Kürtçe ile ilgili 10 maddelik çalışma talebinde bulundu. Türk Dil Kurumu’ndan Diyarbakır’da Kürtçe şubesi açılmasını, Uluslararası Kürtçe Sempozyumunun düzenlenmesini, üç ayda bir “Kürtçe Dil Bilgisi” dergisinin çıkarılmasını ve Kürtçe-Türkçe sözlük yayınlaması gibi talepler içeren açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
“PZK (Platforma Zimanê Kurdî-Kürt Dil Platformu) olarak; TDK’nin (Türk Dil Kurumunun) Türkçe için kuruluşundan beri kapsamlı çalışmalar yaptığını bilmekteyiz. Sadece Türkiye Türkleri için değil, dünyada yaşayan Türkler için yaptığınız çalışmaları yakından takıp ediyoruz; fakat buna rağmen devlet yöneticileri tarafından her seferinde ’Cumhuriyetin kurucu unsurları’ olarak ifade edilen Kürtler için şimdiye kadar sadece bir Türkçe – Kürtçe sözlük yayımlamanızı, yeterli görmediğimizi önemle dile getirmek istiyoruz.”
Kürt Dil Platformu’nun bu taleplerine karşılık TDK “Türkçe-Kürtçe, Kürtçe-Türkçe” sözlüğün 2014 yılından bu yana yayınlandığını söylemekle yetinip diğer taleplerle ilgili bir açıklama yapmadı.


Fuat Avni davasında karar


İktidardan gitmemek için göze alamayacakları hiçbir şey yoktur


Vatandaşı yokluktan sokakta donarak ölen Türkiye bakın dışarıya ne kadar hibe gönderdi
Popular
- Videohaber2 gün önce
Adem Yavuz Arslan: Nereden çıktı bu kadar ‘Fetö’cü general’?
- Spor1 gün önce
Enes Kanter takımını zafere taşıdı: Nurkiç’in eli kırıldı
- Gündem19 saat önce
110 gün işkence gören Zabit Kişi’nin suç duyurusunu sümen altı ettiler
- Gündem18 saat önce
Tutuklu avukat Metin Yücel korona nedeniyle hayatını kaybetti
- Videohaber2 gün önce
Üç Kurt: Bahçeli, Çakıcı ve lider
- Gündem1 gün önce
Furkan Vakfı: Karanlık bir yerden düğmeye basıldı
- Ekonomi2 gün önce
Vatandaşın parası ‘itibar’a gidiyor: İki yeni saray için 740 milyon TL
- Ekonomi2 gün önce
Türkiye gıda enflasyonunda OECD birincisi ve dünya ikincisi oldu