Politika
CHP’li Erkek: Her şey çok güzel ama zor olacak


Muhalefetin İstanbul için ‘demokrasi ittifakı’ yaptığını belirten CHP’nin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Her şey çok güzel olacak ama zor olacak” dedi.
Erkek, 31 Mart’ta İBB Başkanı seçilen ancak YSK’nın kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu’nun bu kez çok büyük farkla kazanacağını söyledi.
31 MART’TA OY KULLANAN HERKES YİNE OY KULLANABİLECEK
Gazete Duvar’a konuşan Erkek, ilgili makamlarla temasa geçtiklerini, 31 Mart seçiminde oy veren tüm seçmenlerin 23 Haziran’da da oy kullanabileceğini ve bu işin takipçisi olduklarını söyledi.
Binlerce avukatın İstanbul seçiminde görev yapmak için başvurmasının önemini vurgulayan Erkek, 23 Haziran seçiminde sandıklarda deneyimli partilileri görevlendireceklerini ifade etti. Muhalefetin İstanbul için ‘demokrasi ittifakı’ yaptığını belirten Erkek, “Her şey çok güzel olacak ama zor olacak” dedi. Erkek, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun bu kez çok büyük farkla kazanacağını ifade etti.
SANDIĞA DA DEMOKRASİYE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ
23 Haziran’da tekrarlanacak seçim kampanyasında yine pozitif bir dil kullanacaklarını ifade eden Erkek seçmene ‘sandığa gidin, vicdanınızın sesinizi dinleyerek oy kullanın’ dedikten sonra, “Sandığa da demokrasiye de sahip çıkacağız, 31 Mart’ta olduğu gibi “dedi.
YSK’nın KHK’lı belediye başkanlarına mazbata vermeyerek ikinci sıradakilerin belediye başkanı yapılmasının ve İstanbul seçiminin iptal edilmesi kararının hukuk ve demokrasi cinayeti olduğunu ifade eden Erkek, “YSK, Türkiye’de seçim güvenliğini yok etti” diye konuştu.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Ümit Özdağ ‘Fetö’ diye diye gitti
-
Erdoğan: Türkiye’nin geleceğinde CHP’ye yer yok!
-
Babacan’dan çıplak arama ve KHK çıkışı: Açlığa ve hukuksuzluğa alıştırmak istiyorsunuz
-
5 partiden 8 milletvekilinin 10 dokunulmazlık fezlekesi Meclis’te
-
HDP’den “Meclis’te el kaldırmaya hazırlanan darbecilere” uyarı
-
CHP iktidara gelirse ilk operasyonu Katar’a yapacak


İyi Parti kurucusu Ümit Özdağ, partisinden istifa etti. Genel Başkan Meral Akşener, Özdağ’a siyasi hayatında başarılar diledi ve “Temel hakem millettir” dedi.
BOLD – İyi Parti’nin kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında partiden istifa ettiğini açıkladı. Ümit Özdağ, cemaate mensup kişilerin partide bulunduğunu öne sürerek İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için “Fetö ile iltisaklıdır” iddiasını tekrarladı. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akrabalarınızın hemen hemen hepsi Fetö ile ilintiliyse, telefon kayıtlarınızda Fetö’nün üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmeleri varsa ve bu görüşmelerin birisinde ‘Ümit Özdağ’a bilgi verilmesini engelleyin, Kazakistan’da şu iş adamı Özdağ ile bilgi paylaşıyor onu susturun’ diye talepte bulunuyorsa, evet bu arkadaş Fetö ile iltisaklıdır.”
İyi Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık hakkında “gizlilik kararı olan bir Fetö soruşturması” olduğunu öne süren Özdağ, Rize’de partinin Güneysu İlçe Başkanı Ali Rıza Öztürk’ün bu soruşturmanın olduğunu açıkladığı için görevden alındığını savundu.
Ümit Özdağ, ayrıca İyi Parti’yi yönetenlerin partiyi, CHP’nin uydu partisi haline getirdiklerini de söyledi. “Cumhur İttifakı’nın var olma nedeni İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek başına seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır” diyen Özdağ, kararını şu sözlerle duyurdu: “HDP ile aynı masada oturanlarla, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerle örtük şekilde istila edilmesine karşı çıkmayanlarla, Atatürkçüleri ve Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. İyi Parti’den istifa ediyorum.”
SİYASİ HAYATINDA BAŞARILAR…
Genel Başkan Meral Akşener ise, Özdağ’ın istifa açıklamasını yaptığı sırada Eskişehir’de esnaf ziyaretindeydi. Gazetecilerin Özdağ’ın istifa kararı ve yaptığı açıklamayla ilgili sorularını yanıtladı. Akşener, şu ifadeleri kullandı: “Kendisine başarılar diliyorum, siyasi hayatında başarılar diliyorum. Bu an itibariyle yollar ayrılmış olduğu için, prensibimdir benim ayrı bir yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla milletin huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem millettir. Hep birlikte göreceğiz. Başarılar diliyorum. Hayatta başarılar diliyorum.”
BERABER PARTİ KURACAKLAR
İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Hizmet Hareketi ile ilişkili olduğu iddiasında bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ, 16 Kasım’da partiden ihraç etmişti. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 Ocak’ta Ümit Özdağ’ın İyi Parti’den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmiş; Özdağ da bu kararla partiye geri dönmüştü. Partiden istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise geçtiğimiz hafta parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti.


Tayyip Erdoğan, yeni anayasa için tüm kesimleri yapıcı katkı vermeye davet etti. “Türkiye’nin geleceğinde bu zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını görüyoruz” dedi.
BOLD – AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında CHP’yi hedef aldı. “CHP, yıllarca bu ülkenin vatandaşlarının bir bölümünü, Atatürkçülük, laiklik gibi kavramları kullanarak istismar etmişti. Bu partinin faşistlikte, bağnazlıktaki yüzünü ortaya çıkarıyor” ifadelerini kullandı. Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına tüm kesimlerin desteğini isteyen Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde CHP’ye yer olmadığını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
- CHP artık kendi derdine düşmüştür.
- Bu partinin gerçek yüzünü göstermek için kendilerini muhatap alıp, cevap vermek durumunda kalabiliyoruz.
- Türkiye’nin geleceğinde bu zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını görüyoruz.
- İktidar yolunu darbede, dış destekte gören bir anlayış çökmeye mahkumdur.
- Miletlimiz siyasi tercihini belirlerken kadrolara ve programlara da bakar.
- Milletimizin geleceğini aydınlatacak reform programlarıyla çıkıyoruz.
- İktidarda olmamıza rağmen reform gündemine en sıkı biz sarılıyoruz.
- Sessiz devrimlerle ülkemizin demokratik ve ekonomik çehresini değiştiren biziz.
- AB üyelik süreci vesilesiyle hak ve özgürlükleri genişleten düzenlemeleri hayata geçiren biziz.
- Son birkaç yıldır yaptığımız reformlar dahi birer destandır.
- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ülkemize biz kazandırdık.
- Yargı reformu strateji belgesi son dönemdeki en önemli hukuk reformuydu.
- İnsan hakları eylem planını paylaştık, ekonomik reform paketini de açıklayacağız.
- Cumhur İttifakı olarak anlayış birliği içinde attığımız yeni ve sivil anayasa adımımız herkesi ilgilendiren bir tekliftir.
- Tüm kesimleri bu sürece yapıcı katkı vermeye davet ediyoruz. Kimseden destek gelmese de biz kendi hazırlığımızı milletin takdire sunacağız.
- Biz ülkemizi gelecek asrını düşünürken, şehirlerimizi yeniden 25-30 yıl öncesine döndüğünü görmekten üzüntülüyüz.
- CHP’nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe yönetimleri yeniden çöp, çukur devrini hortlatmışlardır.
- Biz bunların gerçek yüzünü Cumhuriyet yürüyüşlerinde, Gezi’de, 15 Temmuz’da gördük.
- Boğaziçi meselesi başta olmak üzere çıkarlarına dokunduğumuz yerlerde gördük.
- Marjinal ve çarpık ideolojilerini topluma dayatmaktır.
- Kendilerine boyun eğmeyen herkese saldıran, küçümseyenlere meydanı bırakmadık.
- Bunlarla mücadele ederken ülkemizi kalkındırma kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz.
- Türkiye sağlık krizinin yaşandığı yılda büyümesini sürdüren az sayıda ülke arasında yer aldı.


İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, fezlekeler konusunda AKP’nin oyununa gelmeyeceklerini söylerken İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu, HDP’li vekillerin fezlekelerine ‘evet’ oyu vereceğini açıkladı.
BOLD – İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı canlı yayında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fezlekeler konusundaki açıklamalarının aksi yönünde açıklamalar yaptı.
FEZLEKELER İYİ PARTİDE KRİZE DÖNÜŞTÜ
Meclis gündemine gelen HDP milletvekillerinin fezlekeleri, İyi Parti’de krize dönüştü. HaberTürk’te yayımlanan Türkiye’nin Nabzı programına katılan Yavuz Ağıralioğlu, “Biz, gençlik yıllarımızdan itibaren teröre karşı şuurlu ve gözü açık bir hayat yaşadık. Terörle ilgili hassasiyetimiz de çok net ve bellidir. Milim sapmadık. Fezleke oylamalarına da tamamen aklım, kalbim, vicdanım ve gözüm açık elimi kaldıracağım ve evet diyeceğim” açıklamasında bulundu. Ağıralioğlu daha önce de HDP fezlekeleri konusunda Akşener ile farklı açıklamalar yapmıştı.
AKŞENER: İYİ PARTİ SİYASİ HESAPLARA MEZE OLMAZ
İyi Parti Grup Toplantısı’nda dün konuya ilişkin konuşan Akşener, “Mesela İyi Parti, terörden siyaset devşirme peşinde olanların ipiyle, kuyuya inmez. Mesela İyi Parti, adaleti, siyasi hesaplarına meze yapmaya kalkanlara, alkış tutmaz. Mesela İyi Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz” demişti. Akşener’in bu sözlerini tek alkışlamayan vekil ise Ağıralioğlu olmuştu.


3. dalga mı?: Korona hasta sayıları patladı


PTT, sıvı yağa 32 lira zam yaptı


ABD’li üst düzey diplomat: Erdoğan ikili oynuyor
Popular
-
Gündem1 gün önce
Meriç 9 yaşındaki Nurefşan’a da mezar oldu
-
Videohaber1 gün önce
Cihat Yaycı da Fetöcü çıktı
-
Spor1 gün önce
Tam 5 yıl önce el konulan Zaman gazetesine Enes Kanter jesti
-
Gündem2 gün önce
AİHM’den Cemaat davalarının seyrini değiştirecek hamle
-
Gündem1 gün önce
AİHM Yargıtay’ın 2008’de Fethullah Gülen için verdiği kararı istedi
-
Gündem1 gün önce
Şehitler yine Tayyip Erdoğan’ın tabut konuşmasıyla uğurlandı
-
BOLD ÖZEL1 gün önce
Sıvı yağda ithalatçı firmaya 7 milyon dolar, yerli çiftçiye 4 lira
-
Analiz2 gün önce
İnsan Hakları Eylem Planı kayıplarını arayan aileleri görünür yapar mı?