Ekonomi
İşsiz AKP’liler kamu bankalarında üst düzey görevlere atandı


İşsiz AKP’li isimler, kamu bankalarında üst düzey görevlere atandı.
Kamu bankalarına yapılan son atamalara göre, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı, eski Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı.
VakıfBank’ın genel müdürü Mehmet Emin Özcan görevden alınarak yerine, Bilgi İşlem Daire Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih geldi.
Eski İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da Halk Bank’ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu bilgisi geldi.
Değişim, “Berat Albayrak operasyonu” sözleriyle değerlendirildi.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Kamu bankalarının döviz açık pozisyonu yasal sınırı 7. kez aştı
-
Kamu bankalarının döviz açığı 10 milyar doları aştı
-
Wall Street Journal: Türkiye’nin kur savaşını sürdürme imkanı kalmadı
-
Bloomberg: Kamu bankaları kura müdahale için 2 milyar dolar sattı
-
Kamu bankaları, 2 günde 2 milyar dolar sattı!
-
Kamu bankaları konut kredisinde faizleri yükseltti


AKP Hükumeti, Atatürk’ün mirası Sümer Holding’in üç arazisi daha sattı. Toplam büyüklüğü 16 bin metrekareyi geçen üç araziye, 13 milyon 420 bin TL’ye alıcı bulundu.
BOLD – Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla 1933 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinin en önemli kurumları arasında yer alan Sümer Holding’in Şanlıurfa’daki üç arazisi satıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 16 bin metrekareyi geçen üç araziyi 13 milyon 420 bin TL’ye sattı.
ARAZİLER KARAKÖPRÜ İLÇESİNDE
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding’in Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesindeki üç taşınmazının daha satışına onay verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan satış kararına göre Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Mehmetçik Mahallesi’ndeki 7 bin 355,34 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 6 milyon 380 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Mehmet Emin Arslan’a satışı onaylandı.
ARAZİLER FARKLI KİŞİ VE ŞİRKETE SATILDI
Şirketin aynı mahallede bulunan 5 bin 795,44 metrekare yüzölçümlü taşınmazının yapılan ihalede 4 milyon 401 bin lirayla en yüksek teklifi veren Enver Karakeçili’ye, 2 bin 879,78 metrekare yüzölçümlü taşınmazının ise 2 milyon 640 bin lirayla yine en yüksek teklifi sunan Asia Otomotiv Yedek Parça Ltd. Şti’ye satılması kararlaştırıldı.
HÜKUMET SÜMER HOLDİNG’İ SAT SAT BİTİREMEDİ
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933 yılında kurulan Sümerbank’ın adı 1993’te Sümer Holding A.Ş. olarak değiştirildi. 2003-2016 yılları arasında 11 işletme satılarak, 10 işletme devredilerek, 1 işletme kapatılmak suretiyle toplam 21 işletme, 16 mağaza, 11 bölge müdürlüğü, 15 iştirak, 304 bayi, 7 adet tedarik ve dağıtım depo müdürlüğü ve 7 adet bölge şefliği özelleştirildi. Holdingin özelleştirme işlemlerine hala devam ediliyor.
Şehitler yine Tayyip Erdoğan’ın tabut konuşmasıyla uğurlandı


Ekim ayında Devlet Bahçeli’nin başlattığı ‘ekonomik krizin itirafı’ niteliğindeki askıda ekmek projesi halkı açlıktan kurtardı. Geçen yıl askıda ekmek kampanyasına bağışta bulunan vatandaşlar, bu yıl askıdan ekmek almaya başladı.
BOLD – Ekonomik kriz ve salgının etkisiyle zor günler geçiren halk, askıda ekmek uygulamasına ve bayat ekmeğe yöneldi. Askıda ekmeğe talep üç kat arttı. Durumu iyi gibi gözükenlerin bile askıdan ekmek alması fırıncıları şaşırtıyor.
Geçen yıl askıdaki ekmekten yararlananların sayısının 30 civarlarında olduğunu vurgulayan fırıncı Şeref Arslan, “Geçtiğimiz yıla bakınca neredeyse yüzde 200 artış var. Bu da gösteriyor ki vatandaşın alım gücü gerçekten düşmüş. Şöyle bir durumda var; geçen yıl askıda ekmek kampanyamıza bağışta bulunan vatandaş, bu yıl kendisi askıdan ekmek almaya başladı. Bu sene ayrıca bağış yapan vatandaş sayımız da azaldı. Ancak gelen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmiyoruz. Yaşananlara çok üzülüyoruz” dedi.
HALK, KURU EKMEĞİ TALEP EDER OLDU
Askıda ekmek bulamayanların bayat ekmek aldığını söyleyen fırın çalışanı Ramazan Süt ise, “Bayat ekmek isteyen son zamanlarda çok oluyor. Adedini 75 kuruştan veriyoruz. Özellikle pandemiden sonra çok çabuk tükeniyor. Çünkü insanların geçim sıkıntısı, ekmeğin de unun da pahalı olması bunu gerektiriyor. Askıda ekmek uygulamasından da günde 100 ekmek gidiyor. Geçen senelere oranla bu uygulamalardan faydalanan vatandaşın sayısı arttı. İnsanlar maalesef artık sadece kuru ekmeğe talip oluyorlar. Gidişat kötü” dedi.
“ÇOCUKLAR EVDE AÇ BEKLİYOR”
Fırından bayat ekmek ve askıda ekmek alan 3 çocuk annesi Kader Ayazlı da “Eşim işsiz. Günde 7-8 ekmek tüketiyoruz. Güç yaşam koşulları altında ancak bu şekilde davranmak zorundayız. Yoksa çocuklarım da biz de aç kalırız. Pandemi bizi tamamen bitirdi. Sonumuz ne olacak bilemiyoruz” dedi. 3 tanesi 1 TL’den günde 12 adet bayat etmek alan Suriye uyruklu Macit Alalavi de “Kalabalık bir aileyiz. 5 çocuk ve hanım ve ben toplamda 7 kişiyiz. İnşaatlarda çalışıyorum. Bin–bin 500 TL kazanabiliyorum. Para yetmediği için mecburen bayat ekmek yiyoruz” dedi .


AKP iktidarı döneminde liyakatsiz atamalar sonrasında kamu görevlilerinin yol açtığı zarar katlanarak artıyor. Kadrolaşmanın kamuda oluşturduğu 18 yıllık toplam zarar 4.5 milyar TL.
BOLD – AKP iktidarları döneminde liyakatsizlik, torpille anılan kamu bürokrasinin yol açtığı zararlar 4.5 milyar lirayı geçti. Kamu kuruluşlarının başına eski milletvekilleri, AKP adayları ve güreşçileri atayan AKP’nin bürokratlarının kamuda yol açtıkları zarar giderek artıyor. Bürokratların yol açtığı zarar 2002’de 9 milyon TL iken bu rakam 2020’de 216 milyon TL’ye çıktı. 18 yıllık toplam zarar 4 milyar 446 milyon TL oldu.
SAYIŞTAY ZARARI ORTAYA KOYDU
BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre Meclis adına kamu idarelerinin gelir ve giderleri ile mallarının kullanımını denetleyen ve denetimler sonucu ortaya çıkan mevzuata aykırı işlemlerle ilgili hesap yargılaması yapan Sayıştay’ın hükme bağladığı zarar tutarı giderek büyüyor. Sayıştay denetçilerinin yaptığı tespitlerin raporlara sansürlenerek alındığı ilk raporlarla Meclis’e sunulanlar arasında farklar olduğu iddialarına karşın kamu görevlilerinin yol açtıkları zararlar gizlenemiyor.
KAMU ZARARININ NEDENİ OTOYOL PROJELERİ
Yapılan yargılamalar sonucu hükme bağlanan zararın büyüklüğü milyarlarca liraya ulaştı. 18 yılda kesinleşen ve sorumlularından tazminine karar verilen 4.5 milyar TL’nin döviz cinsinden ifade edilenleri yap işlet devret modeli ile yapılan otoyol projeleri nedeniyle ortaya çıktı. Sayıştay’ın sekiz dairesi, “Sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak” görevi çerçevesinde tespit edilen zararları tazmin edilmek üzere karara bağlandı. Çok sayıda dosya da savcılıklara iletildi.
30 ADET ZAFER HAVALİMANI YAPILABİLİRDİ
AKP iktidarında oluşan 4.5 milyar liralık kamu zararı ile bir adet Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 7 adet Ovit Dağı Tüneli, 4 adet şehir hastanesi, yolcu garantisi verilen ancak garantinin yüzde 5’i bile karşılanamayan Zafer Havalimanı’ndan 30 adet, AKP’nin her fırsatta gündeme getirdiği duble yollardan bin 500 kilometre yapmak mümkündü.


Beyaz Saray Erdoğan’la görüşme için net tarih vermedi


Özür fayda etmedi, İstanbul’da vaka sayısı artıyor


Bir öğrenci daha serbest, Boğaziçi eylemlerinde tutuklu sayısı 8’e düştü
Popular
-
Gündem2 gün önce
ABD’deki ‘Stop Erdoğan’ ilanı AKP’yi kızdırdı
-
Videohaber13 saat önce
Cihat Yaycı da Fetöcü çıktı
-
Spor1 gün önce
Enes Kanter galibiyeti cezaevinde çıplak aramaları ortaya çıkaran Gergerlioğlu’na adadı
-
Spor11 saat önce
Tam 5 yıl önce el konulan Zaman gazetesine Enes Kanter jesti
-
Gündem1 gün önce
AİHM’den Cemaat davalarının seyrini değiştirecek hamle
-
Gündem8 saat önce
Meriç 9 yaşındaki Nurefşan’a da mezar oldu
-
Gündem2 gün önce
Bu kaçıncı ölüm: Tutuklu öğretmen koronavirüsten hayatını kaybetti
-
Politika1 gün önce
Ümit Özdağ ‘Fetö’ diye diye gitti