BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa Dünya

ABD’den Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarında Rumlara destek

06/02/2020
ABD’den Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarında Rumlara destek
Share on FacebookShare on Twitter

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon, Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’deki enerji iş birliğinde inanılmaz derecede önemli rol oynadığını ve Rum yönetiminin sondaj faaliyetlerini desteklediklerini söyledi.

BOLD – ABD’nin enerjiden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon, Lefkoşa’da Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ve İsrail enerji bakanlarıyla üç ülkeden teknik heyetlerin bir araya geldiği toplantıya katıldı.

Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz faaliyetlerinde güvenliğin artırılması ve ortaya çıkabilecek acil durumlara karşı hazırlıkların tartışıldığı toplantı öncesinde açıklama yapan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Washington yönetiminin (Güney) Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki enerji kaynaklarını kullanma hakkını ve Ada’yı yeniden birleştirecek bir anlaşma çerçevesinde kazancın Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasında paylaşılmasını desteklediklerini belirtti.

Bölgesel iş birliğinde ABD’li şirketlerin katılımını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Fannon, Amerikan şirketlerinin bölgede yeni enerji kaynaklarının keşfinde de rol oynadığının altını çizdi.

Amerikan enerji devi ExxonMobil ve Qatar Petroleum geçen yıl Kıbrıs açıklarında yaklaşık 224 milyar metreküplük, bölgede şimdiye kadar bilinen en büyük doğal gaz rezervlerini keşfetmişti.

Güney Kıbrıs, ilan ettiği münhasır ekonomik bölgede ExxonMobil ve Qatar Petroleum’un yanı sıra İtalya’dan ENI ve Fransa’dan Total’e de sondaj izni vermişti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon, Lefkoşa’da Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile de bir araya geldi.

Erdoğan’dan Esad’a: “Rejim gözlem noktalarımızın gerisine çekilmezse bu işi bizzat Türkiye yapar”

Etiketler ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis FannonDoğu AkdenizDoğu Akdeniz'de doğalgaz arama faaliyetleriGüney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos LakkotripisGüney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos HristodulidisKıbrıs

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES