Gündem
Lüks rezidansta şüpheli ölüm: Zanlı bir günde bırakıldı


Şeyda Yılmaz’ın İstanbul Ataşehir’deki 20 katlı bir rezidansın toprak zemininde cansız bedeni bulundu. 8. kattan düştüğü belirlenen Yılmaz’ın şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınan nargile kafe ve magazin sitesi sahibi M.A.D. adli kontrolle serbest bırakıldı.
BOLD – Ataşehir’de 17 Eylül saat 23:30’da meydana gelen olayda 46 yaşındaki Şeyda Yılmaz, 20 katlı bir rezidansın 8. katından düşerek hayatını kaybetti. 10 yıla yakın süredir Ataşehir Belediyesi’nde çalışan Yılmaz’ın şüpheli ölümü ile ilgili ofis sahibi M.A.D. gözaltına alındı. Nargile kafe ve magazin sitesi de bulunan M.A.D. bir gün sonra adli kontrol şartıyla serbest kaldı. M.A.D’nin rezidansa geçen Mart’ta taşındığı öğrenildi. Kimi rezidans sakinlerinin bir süre önce M.A.D. ile ilgili yönetimi uyardığı iddia etti.


Ofis sahibi M.A.D.
Kadına yönelik şiddet artıyor: İktidar ortaklarının çözümü idam!
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Bir yıldır yaptığı uyarıları bir kare ile boşa çıkardı
-
Salgında yeni sorun: İlaca dirençli hastaların sayısı artıyor
-
Eski metin yazarından Erdoğan’a kutuplaşma uyarısı: Felaket olur
-
2020’nin kadın cinayetleri bilançosu: En az 300 kadın öldürüldü, 171 şüpheli ölüm var
-
Unicef: Yeni yıl 10,4 milyon çocuk için açlık ve kıtlık yılı olacak
-
DSÖ’den ‘koronadan daha kötüsüne karşı hazır olun’ uyarısı
Gündem
Gazetecilere sokak saldırıları bitmek bilmiyor: Levent Gültekin’i yerde tekmelediler


2019 yılından bu yana muhalif gazetecilere yönelik artan sokak saldırılarının son kurbanı gazeteci Levent Gültekin oldu. Kalabalık bir grubun saldırısına uğrayarak yerde tekmelenen Gültekin, canlı yayına çıkarak yaşadıklarını anlattı.
BOLD – Bakırköy’deki Halk Tv binasına doğru yürüyen akademisyen gazeteci Levent Gültekin saldırıya uğradı. Kalabalık bir grup tarafından tekme ve yumruklarla darp edilen Gültekin, vücudunun ve yüzünün çeşitli yerlerinden aldığı darbelerle yaralandı.
Katılacağı programı iptal etmeyen ve yaşadıklarını anlatan Gültekin: “Son açıklamamdan sonra sosyal medyadan çok tehdit aldım. İktidar ortağı partinin genel başkan yardımcıları sosyal medyadan tehdit, küfür, hakaret ediyorlar. Benden önce çok sayıda gazeteci, siyasetçi saldırıya uğradığı için tedirginliği vardı” dedi.
EŞKİYALIKTIR
Kendisini takip eden 15-20 kişilik bir grubun saldırısına maruz kaldığını söyleyen Gültekin şunları kaydetti: “Muhtemelen bu kişiler kendilerine delikanlı diye dolaşıyorlardır. Bir kişiye 25 kişi saldırmak ancak eşkıyalıktır. Kendilerine yakışacak en hafif tabir eşkıyalıktır. Hakaret etmedim, küfür etmedim, yaptıklarının yanlış olduğunu, izledikleri siyasetin yanlış olduğunu söyledim. 25 kişinin aynı anda tek bir kişiye saldırması yiğitlik değil korkaklıktır. Umut ediyorum ki aynaya baktıklarında bu utancı hep hissederler.”
KİMLİK SİYASETİ YAPILDI
Devletin bu tür saldırıları izlediğini söyleyen Gültekin: “Bu ülkenin 80 milyonun kimliği siyasetin malzemesi yapıldı. Yapılmadı ? Yalan mı söylüyorum? Toplumun yüzde 100’ünün değeri olabilecek bir değer, terim, siyasette ayrıştırıcı bir argüman haline getirilmedi mi? Türkeş’in buradan eleştirdim, yanlış yaptı dedim. Milliyetçilik yaparak ülkede siyaseti zehirledi. MHP’lilere şunu soruyorum: Doğru yaptıysanız ülke niye bu halde? Kim ülkeyi bu hale getirdi? Niye çocuklarımız birbirini öldürüyor?” diye sordu.
YENİÇAĞ YAZARINA SALDIRI
2019 yılından bu yana sokakta muhalif gazetecilere yönelik saldırılar arttı. Canlı yayında iktidarın yolsuzluklarını eleştiren Yeniçağ yazarı gazeteci Yavuz Selim Demirağ, evinin önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Demirağ aldığı darbelerle hastanelik oldu. Aynı yıl gazeteciler Sabahattin Önkibar, Ahmet Takan ve Murat İde de yaptıkları haberler yüzünden saldırıya uğradı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2019 yılında 34 basın çalışanının saldırıya uğradığını açıkladı.
17 GAZETECİYE SALDIRI
2020 yılında da toplan 17 basın çalışanı haberleri ve paylaşımları nedeniyle darp edildi ya da tehdit edildi.
2021 yılı da gazetecilere uğurlu gelmedi. Yılın ilk 15 gününde 5 gazeteci saldırıya maruz kaldı. O gazetecilerden biri de sokak ortasında darp edilen Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’ydu.
Halk TV yayınında, Levent Gültekin’e saldırı görüntüleri… Yaklaşık 10 kişi yerdeki Gültekin’i acımasızca tekmeliyor #leventgultekinyalnizdegildir pic.twitter.com/L3a01KbNUm
— Burak Tatari (@buraktatari) March 8, 2021
Anadolu Ajansı çalışanlarının ‘Stop Erdogan’ zorbalığı FBI’lık oldu


Milli Savunma Bakanlığı tarafından Bitlis Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasına ilişkin yapılan yeni açıklamada “Bulut nedeniyle bir anda görüş alanı kaybedildi, pilotlar geri dönüş kararı verdi” denildi.
BOLD – Bitlis’te 11 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, olayın meydana gelmesinde helikopterden kaynaklanan bir neden olmadığını savundu. Helikopterin bakımının zamanında ve uygun olarak yapıldığını, helikoptere yönelik hava şartları dışında herhangi bir dış etkinin olmadığını bildirdi. Kazanın sebebinin, ani hava değişimi olduğu vurgulanarak şu bilgiler paylaşıldı: “Uçuşun son aşamasında hava koşullarının ani değişimi sonucunda ortaya çıkan olumsuz hava şartları nedeniyle helikopterin bulut içinde kalması ve bir anda yer görüş şartlarını kaybetmesi nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir.”
HELİKOPTERLER AKLANDI
Bakanlığın verdiği bilgiye göre TSK envanterine giren Cougar tipi 50 helikopterin, 30’u Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 20’si ise Hava Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına verildi. Cougar tipi helikopterler TSK envanterine girdiği 1995 yılından bugüne kadar her türlü hava ve arazi koşullarında yaklaşık 150 bin saat uçuş yaptı. Mevcut mevzuata göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki helikopterlerin ortalama ömrü 40 yıl, ancak bu süre yenileştirme ve modernizasyon faaliyetleri ile uzatılabiliyor. Milli Savunma Bakanlığı, bugüne kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Cougar helikopterleri ile dört adet can kayıplı olayın hiçbirinin helikopter kaynaklı olmadığını vurguladı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kaza Kırım ekibinin bulgularıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakanlık yetkilileri, bölgenin coğrafi yapısından dolayı ani hava değişikliklerinin yaşanabildiğini kaydetti. Yetkililer, helikopterin bir yere çarpmasının söz konusu olmadığını ve bulut içi oryantasyon kaybının yaşandığını belirtti.
BİLİNÇLERİ AÇIK DEĞİL
Kazada yaralanan personelin sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak kazayla ilgili konuşmaya olanak verecek ölçüde bilinçlerinin açık olmadığı bilgisi de paylaşıldı.
Hava şartları uygun olmasa dahi komutanların emri ile helikopterlerin havalandırıp havalandırılmayacağına yönelik soruya da yetkililer, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Uçuş camiasında pilotun kararı esastır. Buna herhangi bir komutanın etki etmesi mümkün değil. Pilotun kendi kararına bırakılır. Komutan olarak rütbeli personel emir verebilir ama uçuş için bir emir verilmesi söz konusu değildir” yanıtını verdi.


Ankara Sincan Cezaevinde 21 Ocak’tan bu yana tutuklu bulunan Yasemin Melizci’ye örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 9 yıl hapis cezası verildi. Melizci, 1,5 aydır 10 aylık kızı Saime ile birlikte hapisteydi.
BOLD – Sütten kesilmemiş Saime bebeğin annesi 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir bebek daha annesiyle cezaevinde yaşamaya mahkum edildi. Bugün saat 14.00’te Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne SEGBİS ile bağlanan 29 yaşındaki Melizci, 21 Ocak’ta eşi Kasım Melizci ile birlikte Ankara’da gözaltına alınmıştı.
Bylock kullandıkları ve tanık ifadelerine dayanılarak bir gün sonra tutuklanan Yasemin Melizci’nin karar duruşması için hakim karşısına çıktı. Hemşirelik mezunu olan Yasemin Melizci’ye örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 9 yıl hapis cezası verildi.
5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanununa göre hamile ve bebekli anneler gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Kesinleşmiş bir ceza varsa bebek 18 aylık olana kadar ertelenmesi gerekiyor. Ancak bu kanun Cemaat ve Kürt soruşturmaları kapsamında tutuklanan annelere uygulanmıyor.


Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Rasim Öztekin hayatını kaybetti



8 Mart’ta 4 kadın 4 hikaye



Gazetecilere sokak saldırıları bitmek bilmiyor: Levent Gültekin’i yerde tekmelediler
Popular
-
Gündem2 gün önce
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Burhan Kuzu’nun ölümündeki sır
-
BOLD ÖZEL15 saat önce
Üç kız kardeşin 8 Mart’ı: İkisi sürgünde biri ise tutsak!
-
Gündem2 gün önce
Türkiye’deki kadın cinayetleri ve hak ihlalleri 40 şehirde protesto edildi
-
Gündem2 gün önce
Eski eşini sokak ortasında tekmeleyen İbrahim Zarap tutuklandı
-
Gündem2 gün önce
Türkiye Kadın Hakları İhlalleri Raporu: 17 bin kadın tutuklu, 3 bin çocuk annesiyle cezaevinde
-
Gündem1 gün önce
Devlet ‘Loves Erdogan’
-
Gündem13 saat önce
10 aylık Saime bebeğin annesi Yasemin Melizci’ye 9 yıl ceza
-
Dünya2 gün önce
Papa’dan Irak ziyaretinde ‘ortak ata İbrahim’ vurgusu