Politika
“Albayrak’ın istifası Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığını gösteriyor”


Metropoll Araştırmanın sahibi Özer Sencar, Berat Albayrak’ın istifasının AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığının göstergesi olduğunu söyledi.
BOLD – Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifasını değerlendirdi. Gazeteci Ruşen Çakır’ın YouTube yayınına katılan Sencar, “Albayrak’ın istifası Erdoğan’ın otoritesinin zayıfladığını gösteriyor” dedi.
Albayrak’ın görevden ayrılmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasından farklı olduğunu söyleyen Sencar, “Süleyman Soylu ani bir kararla istifasını duyurmuştu. MHP’nin de verdiği destekle, Erdoğan istifayı kabul etmedi ve Süleyman Soylu istifasını geri aldı. Burada biraz farklı bir olay var, çünkü Berat Albayrak Süleyman Soylu gibi güçlü bir isim değil. Berat Albayrak kayınpederinin kredisini kullanan ama oturduğu makamı dolduramayan birisiydi” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN, DAMADINI İSTİFAYA ZORLADI
Merkez Bankasına Naci Ağbal’ın atanmasıyla ilgili Berat Albayrak’ın bir kriz yaşadığını ve Erdoğan’a ulaşamadığını kaydeden Sencar, şunları belirtti: “Bu durum Tayyip Erdoğan’ın Berat Albayrak’ı dikkate almayacağını fiili olarak göstermesiydi. Kendisi azletmek yerine kendisinin istifa etmesini istedi, onu uzakta tutarak istifaya zorlamış olabilir. Ama Berat Albayrak’ın istifa şeklini medeni ülkelerde karşılaştığımız bir istifa şekli olarak doğru bulmuyorum. Bunlar devlet yönetiminde karşılaşılacak şeyler değildir. Aslolan burada, Tayyip Erdoğan’ın Berat Albayrak’ı azletmeden istifaya zorladığı şeklinde bir algı yarattı bende. Bu durum da Tayyip Erdoğan’ın giderek gücünün ve otoritesinin azaldığını gösteriyor.”
Damat istifasını yayınlayacak kanal bulamayınca Instagram’dan paylaştı
Bunlar da ilgini çekebilir


TIME Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ian Bremmer, içeride ve dışarıda sıkışan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekçilerinin dikkatini dağıtmak için daha fazla dış politika macerası başlatmaya çalışabileceğini söyledi.
BOLD – İçeride ve dışarıda sıkışan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ülkeyi yeni maceralara sürüklüyor. Uzmanlar krizi aşamayan Erdoğan’ın milliyetçiliği körükleyerek muhalefet üzerinde baskı oluşturacak hamlelere daha fazla yöneleceğine dikkat çekiyor.
HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYAN SEÇMENİNİ KAZANMAYA ÇALIŞACAK
Pandemiyle derinleşen krizin üstesinden gelemeyen Saray, kitleyi konsolide etmenin yollarını arıyor. TIME Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ian Bremmer, 2021’in küresel riskleri arasında Türkiye’nin dış politikasını da gösterdi. Yedinci sırada “Soğuk Türkiye” başlığıyla yayımlanan yazıda, “2021’deki ekonomik gerileme ve Türkiye’nin kötü Kovid-19 tepkisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 20 yıllık iktidarı ile hayal kırıklığına uğramış seçmenleri geri kazanma mücadelesine bırakacak” denildi.
DAHA FAZLA MACERA BAŞLATACAK
“Bu yıl, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın kendisini sonuçlardan koruyacak uluslararası arkadaşları olmayacak” ifadelerinin yer aldığı yazıda, “Bu dinamikler toplumsal gerilimleri körükleyecek, muhalefete karşı bir baskıya neden olacak ve Erdoğan’ı milliyetçiliği körüklemek ve destekçilerinin dikkatini dağıtmak için daha fazla dış politika macerası başlatmaya teşvik edecek” denildi.
ERDOĞAN’IN BÜYÜK OYUNU, AFRİKA
“Erdoğan’ın Büyük Oyunu” yazı dizisi kapsamında Türkiye’nin Afrika’daki faaliyetlerine odaklanan bir araştırma yayımlayan Financial Times da Türkiye’nin Afrika’daki varlığının Cumhurbaşkanı Erdoğan’la değiştiğini aktardı. Yazıda, Türkiyeli yetkililerin Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünün ardından Afrika’yı büyük ölçüde görmezden geldiğini ancak bugün Erdoğan’ın Afrika ülkelerini sık sık ziyaret ettiğine dikkat çekildi.
Kovid-19’un ciğerlerinde kalıcı hasar bıraktığı hasta tutuklu yeniden cezaevine gönderildi


Bolu’da CHP’li belediye, Borazanlar Mahallesi’nde cami yaptırmak istedi. Cami için bir hayırseverler arsa bağışlarken AKP’li Belediye Meclis Üyeleri, cami yapılacak olan alanın ilköğretim alanı olduğunu belirterek teklife karşı çıktı.
BOLD – Bolu’da hayırseverler cami yapılması için belediyeye arsa bağışladı. CHP’li belediyenin cami yapma teklifine AKP’li Meclis Üyeleri karşı çıktı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “İlk defa CHP’li bir belediye cami yaptırmak istiyor ona da karşı çıkıyorsunuz” diye tepki gösterdi.
BELEDİYE BÜTÇESİNDEN YAPILACAK
Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Bolu Belediyesi Meclisi toplantısı ocak ayı ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye bütçesini kullanarak Borazanlar Mahallesi’nde cami yaptırmak istediklerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda hareket ettiklerini ve cami yapılması için yerlerini belediyeye verdiklerini vurgulayan Özcan, “İlk kez belediyenin bütçesinden yapacağız. Tabi ki de bağış kampanyası yapacağız ama ilk defa kendi bütçemiz ile yapacağız. O bölgede hızlı bir şekilde Bolu Belediyesi olarak cami yapmak istiyoruz. Farklı bir mimarisi olan ve değişik bir cami olacak. İhtiyaç da var çünkü nüfus yoğunluğu olan bir bölge” dedi.
AKP GRUBU KARŞI ÇIKTI
Başkan Özcan’ın cami yaptırma teklifine AKP grubu tepki gösterdi. AKP’li meclis üyeleri cami yapılacak olan alanın ilköğretim alanı olduğunu, karşısında alkollü bir mekân bulunduğunu belirterek teklife karşı çıktı. Başkan Özcan ise cami yaptırmakta kararlı olduğunu ancak yargı yoluna gitmek isteyen varsa gidebileceğini söyleyerek, “Arkadaşlar mahkemeye müracaat ederse mahkeme de şartlar uygun değil derse uygulama duracaktır. Mahkeme kararına karşı biz de saygılı oluruz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÖZCAN TEPKİ GÖSTERDİ
AKP grubundan gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Başkan Özcan, “İlk defa CHP’li bir belediye cami yaptırmak istiyor ona da karşı çıkıyorsunuz. Karşısında lokanta varmış, meyhane varmış. Karşısındakini kapatırız. Biz Allah’a inanan insanlarız. İbadetin farz olduğunu düşünen insanlarız. Türkiye’de belediye olarak ilk kez kendi bütçemizden cami yapmak istiyoruz” dedi.
Kovid-19’un ciğerlerinde kalıcı hasar bıraktığı hasta tutuklu yeniden cezaevine gönderildi


TBMM’ye geçen yıl toplam 808 yasa teklifi verildi. Aralarında emekliye bayram ikramiyesinin artırılması, asgari ücretliye zam, faturalardan verginin kaldırılması gibi teklifler vardı. 662 teklif hükumet tarafından reddedildi. 14 bin 245 soru önergesinden 6 bin 606’sı da yanıtlanmadı.
BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir yılda 808 kanun teklifi verildi. Muhalefete ait tekliflerin 662’si gündeme alınmadı. Muhalefet partili vekillerin verdiği soru önergelerinin büyük kısmı ise yanıtsız bırakıldı.
AKP’NİN VERDİĞİ TEKLİFLER YASALAŞTI
Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre muhalefet partilerince geçen yıl TBMM’ye verilen 662 kanun teklifinden hiçbiri gündeme alınmadı ve yasalaşmadı. TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin bu konudaki önergesini cevaplandırdı. TBMM’ye geçen yıl toplam 808 yasa teklifi verildi. Bunların 62’si AKP, 488’i CHP, 114’ü HDP, 75’i MHP, 54’ü İyi Parti, 4’ü Saadet Partisi (SP), 2’si TİP, 1’i BBP ve diğerleri de bağımsız milletvekillerince hazırlandı. Muhalefetin verdiği 2 teklif geri çekilirken, AKP’nin verdiği 62 yasa teklifinden ise 22’si kanunlaştı, 40’ı da Genel Kurul ve komisyon gündeminde bulunuyor. TBMM’de sadece AKP’nin verdiği teklifler ile AKP-MHP’nin ortak verdiği 5 kanun teklifi yasalaştı.
6 BİN 606 SORU YANITSIZ KALDI
TBMM Başkanlığı’na sunulan ve 14 bin 245 soru önergesinin de 7 bin 419’u cevaplandı, 6 bin 606’sı yanıtlanmadı. Halen 217 önerge de işlemde bulunuyor. En çok önergeyi 7 bin 897 adet ile CHP verdi. AKP’den 1, MHP’den 538, İyi Parti’den bin 243, HDP’den 4 bin 409, SP’den 103 önerge geldi. AKP’nin 1, CHP’nin 2 bin 940, HDP’nin 3 bin 036, MHP’nin 163, İyi Parti’nin 403, SP’nin de 35 önergesi cevaplanmadı.
BAKANLAR GÖREVLERİNE YERİNE GETİRMEDİ
Önergeleri cevaplandırmayan bakanları açıklayan CHP’li Tutdere, “Önergeleri en çok cevapsız bırakan Adalet Bakanı ilk sırada. İkinci ise Sağlık Bakanı” dedi. Adalet Bakanlığı 2215 önergeden 213’üne cevap verdi. Sağlık Bakanlığı da 1436 önergeden 64’ünü cevapladı. Tutdere, “Bu tablo yürütmenin yasamayı dikkate almadığı ve görevini yerine getirmediğinin açık göstergesi. Bu tablo atanmış bakanlıkların kendisini millete karşı değil, kendisini atayan cumhurbaşkanına karşı görevli hissettiklerini ortaya koymaktadır” dedi.
TOPLUMUN SORUNLARINI İLGİLENDİREN TEKLİFLER REDDEDİLDİ
AKP’nin yasalaştırmadığı kanun teklifleri arasında CHP ve İyi Parti’nin, Ramazan ve Kurban bayramında emeklilere ödenen 1.000 TL bayram ikramiyesinin, 1.500 TL’ye çıkarılması, CHP-İyi Parti ve SP’nin, asgari ücretten vergi alınmaması, CHP’nin Kovid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması, CHP’nin doğalgaz ve elektrik faturalarından alınan yüzde 18’lik KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi, CHP’nin, EYT’lilerin mağduriyetinin giderilmesi, CHP’nin ev kadınının emeklilik hakkı kazanabilmesi ve emekliler için intibak düzenlemesi yapılması gibi çok sayıda toplumun sorunlarını ilgilendiren kanun teklifleri de bulunuyor.
Kovid-19’un ciğerlerinde kalıcı hasar bıraktığı hasta tutuklu yeniden cezaevine gönderildi


Erdoğan: Reform paketleri kamuoyuna sunulma aşamasına geldi


Kremlin: Navalny’nin tutuklanması ülkenin iç meselesi


Rusya’dan 2. Kovid-19 aşısı geliyor: İmmünolojik etkinliği yüzde 100
Popular
- Spor2 gün önce
Enes Kanter takımını zafere taşıdı: Nurkiç’in eli kırıldı
- Gündem1 gün önce
110 gün işkence gören Zabit Kişi’nin suç duyurusunu sümen altı ettiler
- Gündem1 gün önce
Tutuklu avukat Metin Yücel korona nedeniyle hayatını kaybetti
- Gündem2 gün önce
Furkan Vakfı: Karanlık bir yerden düğmeye basıldı
- Gündem22 saat önce
Sebahat Tuncel’in tokat attığı o polis Cemaat soruşturmasından açığa alındı
- Medya2 gün önce
Akit çalışanı Murat Alan’dan sağlıkçı ve askere çirkin benzetme: ‘Rüşvetimi ver susayım’ mantığı
- Gündem2 gün önce
Bartın’da batan kuru yük gemisinde 3 cesede ulaşıldı
- Dünya6 saat önce
Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!