Gündem
Ankara ve İstanbul başsavcıları Yargıtay üyeliğine getirildi


Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın da aralarında olduğu 11 hakim ve savcıyı Yargıtay’a üye seçti.
BOLD – HSK, 11 hakim ve savcıyı boş bulunan Yargıtay üyeliklerine seçti. HSK’nın Yargıtay üyeliğine seçtiği isimler arasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’da bulunuyor.
HSK Genel Kurulu, bugünkü toplantısında boş bulunan Yargıtay üyelikleri için seçim yaptı. HSK’nın Yargıtay’a seçtiği isimler arasında dün Akıncı Üssü Davasında karar açıklayan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray da var.
HSK’nın seçtiği diğer isimler şöyle: eski HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Beyhan Seçkin, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Canel Rüzgar, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, hakim Kemal Güngör, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Savcı Mustafa Doğan ve hakim Savaş Şahinbay.
Bunlar da ilgini çekebilir
‘Sözde Cumhurbaşkanı’ tartışmasından sonra ‘Sembolik Cumhurbaşkanı’ önerisi
İrfan Fidan AYM’nin başına geçiyor
Organize işler: Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkış yasağını İrfan Fidan kaldırttı
Yargıtay üyesi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi
Yargıtay, Mustafa Ünal ve Ahmet Turan Alkan’ın cezalarını onadı
Ankara ve İstanbul’a yeni başsavcılar atandı: Adalet Bakan Yardımcısı İstanbul Başsavcısı oldu


5 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı Mehmet Dersulu, cezaevindeki hak ihlallerini protesto ettiği için darp edildi. Ayağının üzerine basamadığı belirtilen Dersulu’nun arkadaşı da hücreye atıldı.
BOLD – Tutuklu Yüksel Direnişçileri arasında bulunan KHK’lı öğretmen Mehmet Dersulu cezaevinde iki kez darp edildi. Kitap ve mektup hakları ellerinden alındığı için oturma eylemi yapan Dersulu, 7 ve 12 Ocak’ta olmak üzere cezaevinde saldırıya uğradı.
“ARKADAŞI HÜCREYE ATILDI, VÜCUDUNDA MORLUKLAR VAR”
Bold Medya’ya konuşan kardeşi Zehra Dersulu, “Geçtiğimiz günlerde abim ve hücre arkadaşı Bolu F Tipi Hapishanesinde yaşanan hak ihlallerini protesto ettikleri için bir hafta içinde 2 sefa saldırıya uğradılar. Abim şu an ayağına basamıyor, arkadaşının da vücudunda ciddi morluklar var” dedi.
“AMAÇLARI YALNIZLAŞTIRMAK”
Abisinin darp raporu almasının engellendiğini söyleyen Zehra Dersulu, “Mektup ve kitapları hala verilmiyor. Arkadaşı Deniz Şah’ı yaka paça küçücük bir hücreye atmışlar. Abim şu an tek başına kalıyor. Pandemi var denilerek oradaki arkadaşlarıyla sohbet hakkı engelleniyor. Amaçları siyasi tutsakları yalnızlaştırmak. Bunların kendisi telefon görüşünde anlattı. Havalandırmaya açılan kapısını bile kapatmışlar. Her zaman abimin ayağına vuruyorlar. Zaten ayağı önceden yaşanan bir olaydan dolayı iyileşmiyordu.” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Çermik Alabuğday İlkokulu’nda 11 yıl teknoloji ve tasarım dersi öğretmenliği yapan Mehmet Dersulu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevinden ihraç edildi. Dersulu, Yüksel Direnişçileri Acun Karadağ, Alev Şahin, Nazan Bozkurt, Mahmut Konuk ile birlikte 22 Ağustos 2020’de tutuklandı ve Bolu F Tipi Cezaevine gönderildi.


Bolu Düzce Cezaevinde tutuklu bulunan avukat Metin Yücel’in koğuşta koronavirüs kaptıktan sonra yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölüm haberi Twitter’dan duyuruldu.
BOLD – Cezaevlerinde koronavirüs ölümleri devam ediyor. Düzce Cezaevinde tutuklu olan avukat Metin Yücel Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Bilecik Barosuna kayıtlı olan Yücel’in ölüm haberini HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter hesabından duyurdu. Cezaevlerinde mahpuslar öldüğü halde yetkililerin hala açıklamaya yapmadığını söyleyen Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün geçen haziran ayından bu yana sessizliğini koruduğunu söyledi.
Koğuşta koronavirüs kapıp hayatını kaybettiği bilinen vakalar:
- Bursa H Tipi Cezaevi: Hüseyin Özen (49), Bursa Telekom Bölge Müdür Yardımcısı, 14 Kasım 2020.
- Kahramanmaraş Türkoğlu: Kemal Polat (68), emekli şoför, 6 Aralık 2020.
- Kütahya Tavşanlı Cezaevi: Veysel Atasoy, polis, 12 Eylül 2020.
- İzmir Buca Cezaevi: Yunus Gökgöz (30), memur, 10 Ekim 2020.
- Ankara Sincan Cezaevi: Arif Yıldırım (70), 14 Nisan 2020.
- Samsun Bafra Cezaevi: Mehmet Yeter.
- İzmir Aliağa Şakran Cezaevi: İsmet Nice.
Cezaevlerinde mahpuslar ölüyor, açıklama yapan bir yetkili yok!@abdulhamitgul Haziran ayından beri hiçbir açıklama yapmadı, yapmıyor!!!
Bugün Düzce cezaevinde avukat Metin Yücel covid 19 sebebiyle vefat etti, kendisi Bilecik barosuna kayıtlıydı. Oglu da bir avukat.
— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) January 18, 2021


Kayseri’de halk, -4 derecede ucuz elma almak için metrelerce uzunlukta kuyrukta saatlerce bekledi. Kuyrukta bekleyenler, “Bu kuyruk yokluk kuyruğu” diyerek iktidara tepki gösterdi.
BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sabahın erken saatlerinde, ucuz elma almak için metrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturan halkla buluştu. Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre Arık, kilosu 2,5 liradan satılan elma için sabahın erken saatlerinde -4 derecede vatandaşların metrelerce uzunluğunda kuyrukta beklediğini belirtti.
“Vatandaşın alım gücü yok. Ucuz sebze meyve almak için ayazda saatlerce kuyruk bekliyor. Vatandaşın derdine derman olmayanlar, çareyi vatandaşa ucuz sebze meyve satan esnafa ceza yazmakta buluyor. Buradan ülkeyi yönetenlere sesleniyorum: Çözüm üretemiyorsunuz, bari sorun olmayın” diye konuştu. Arık’a şikâyetlerini ileten yurttaşlar, “Bu kuyruk yokluk kuyruğu” diyerek dert yandı.
Arık, 50 yıl önce yaşanan tüp kuyruklarını anlatarak iktidar olanların, 18 yılın sonunda Türkiye’de insanları ucuz ekmek, ucuz sebze meyve kuyruklarına mahkum ettiğini savundu. Halka ucuz sebze meyve temin eden esnafın cezalandırılmaya çalıştığını belirtti.
Arık, açıklamasında şunlar ifade etti: “Vatandaşın alım gücü yok. Ucuz sebze meyve almak için -4 derecede, ayazda saatlerce kuyruk bekliyor. Vatandaşın derdine derman olmayanlar, çareyi vatandaşa ucuz sebze meyve satan esnafa ceza yazmakta buluyor. Buradan ülkeyi yönetenlere sesleniyorum: Çözüm üretemiyorsunuz, bari sorun olmayın.”


Cuma İçten: “Aslında emir Selçuk Özdağ’ın öldürülmesiydi”


Facebook Türkiye’ye temsilci atayacak: İlkelerimize aykırılık istenirse geri çekeriz


Koronavirüsün damga vurduğu 2020’de büyüyen tek ekonomi Çin
Popular
- Videohaber1 gün önce
Adem Yavuz Arslan: Nereden çıktı bu kadar ‘Fetö’cü general’?
- Spor18 saat önce
Enes Kanter takımını zafere taşıdı: Nurkiç’in eli kırıldı
- Ekonomi2 gün önce
Cumhurbaşkanlığı araştırmasından çıktı: Türkiye’nin yüzde 80’i tasarruf yapamıyor
- Dünya2 gün önce
Merkel’in partisinde seçimi Armin Laschet kazandı
- Videohaber2 gün önce
Ümit Nağmeleri ‘Best of Şiir Albümü’ olarak Youtube’de yayında
- Gündem2 gün önce
Ankara’da demokrasi ve laikliği ‘küfür’ olarak nitelendirilen bildiriler dağıtıldı
- Gündem2 gün önce
Milyonluk makam odası tefrişatına “itibar” savunması
- Politika2 gün önce
CHP’li Ünsal, damat Albayrak’ın yargılanmasını istedi