Gündem
AKP’li başkan “ben de doktorum” deyip sıra beklemeden aşı oldu


Çin’den getirilen aşılar sağlık çalışanları ve 90 yaş üste kişilere vurulmaya devam ediyor. Aşılama çalışmalarının risk gruplarına göre yapılacak olmasına rağmen AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı’nın aktif doktor olmadığı halde sırasını beklemeden aşı yaptırdığı ortaya çıktı.
BOLD – AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın koronavirüs aşısı olduğu ortaya çıktı. Aktif doktorluk yapmayan Alan’ın kendini sağlık çalışanı olarak gösterip aşı olduğu öne sürüldü.
“BEN DE DOKTORUM”
AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, aktif doktorluk yapmadığı halde koronavirüs aşısı oldu. KRT ekranlarında yayınlayan ve Gazeteci Gürkan Hacır’ın sunduğu programa konuk olan İsmail Saymaz, program sırasında dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın aktif doktor olmadığı halde belediyedeki doktordan daha önce korona aşısı olduğunu belirtti. Duruma tepki gösteren Saymaz, “Bu olacak iş değil. AKP’li Belediye Başkanı ben de doktorum deyip, öncelik adı altında ayrımcılık uygulaması talep etmiş. Kendisine de bu sıfatı nedeniyle aşı vurulmuş” dedi.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
AKP’li Mahir Ünal’ın Bahçeli videosu: Yerli ve milli unsurlar tasfiye edildi
-
500 ve 1000 liralık banknotlar için hazırlıklar başladı
-
Selahattin Demirtaş: Daha cesur olmanın vakti çoktan geldi de geçiyor
-
Numan Kurtulmuş kimdir: Firavunlaştığını söylediği Tayyip Erdoğan’ın yerine mi geçecek?
-
Numan Kurtulmuş ‘adalet’ istiyor!
-
Lebalep tehdit: Hem halk hem de kendi sağlığını tehlikeye atıyor


Genelkurmay tarafından 2015 baharında hazırlanıp AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilen ve daha sonra Berat Albayrak’a ulaşan raporda ordudan atılacak 63 general yer alıyor.
BOLD – Berat’s Box’ta yer alan ve Genelkurmay tarafından hazırlandığı anlaşılan raporda 15 Temmuz’dan yaklaşık 1.5 yıl önce orduda Hizmet Hareketi’ne yakın bin 521 personel bulunduğu yer alıyor. Soruşturma kapsamında 63 generalin de bulunduğu belirtilen raporun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın önünde olduğu ifade ediliyor.
1984-2010 ARASINDA 1400 ASKER İHRAÇ EDİLDİ
7 Mayıs 2015’te “Özel Görüşme Notu” ismiyle Serhat Albayrak’tan Berat Albayrak’a gönderilen “GENKUR” isimli world dosyasında fişlemelerin 15 Temmuz öncesinden başladığı ortaya çıktı. Genelkurmay içerisinden biri tarafından Çözüm Süreci döneminde hazırlandığı anlaşılan raporda Hizmet Hareketi’ne yakın bin 400’ü aşkın ismin 1984-2010 yılları arasında TSK’dan atıldığına vurgu yapılıyor.
MİT VE EMNİYET’TEN BİLGİ İSTENDİ
Gülen Hareketine yakın kişilerin “F tipi yapılanma” olarak isimlendirildiği raporda “Hatta bunların 3-5 kişilik hücreler şeklinde olduklarını, bir hücrenin diğerinden haberinin olmadığını tahmin ediyoruz. Bizim açımızdan zor bir mücadele. MİT ve Emniyet istihbarata, “Bizimle bilgi paylaşın” diyoruz. Örneğin, “Falanca subay Pensilvanya ile görüşmüş, işte kaydı” deyin, “Bakın bakalım ertesi gün ne yapıyoruz?” diye söylüyoruz da” denildi.
HAZIRLANAN LİSTE ERDOĞAN’A SUNULMUŞ
TSK içerisinde 1.521 TSK personeli hakkında Gülen Hareketi’ne yakınlığı ile ilgili soruşturma sürdüğüne vurgu yapılan yazıda, “Şu anda FETÖ ile ilgili ihbar ve istihbaratlar üzerine 1.521 TSK personeli hakkında adli ve idari soruşturma sürüyor. Bunların 983’ü ile ilgili inceleme tamamlandı. Halen soruşturma kapsamında 63 general bulunuyor! Bu bilgiler Cumhurbaşkanı’nın da önünde duruyor” denildi.
20 BİN 612 PERSONEL TSK’DAN İHRAÇ EDİLDİ
Milli Savunma Bakanlığı rakamlarına göre 15 Temmuz 2016’nın ardından 20 bin 612 personel ordudan ihraç edildi. Ayrıca 3 bin 560 personel hakkındaki adli ve idari süreç de devam ediyor. 15 Temmuz 2016’da, Kara Kuvvetleri’nde 198, Deniz Kuvvetleri’nde 54, Hava Kuvvetleri’nde 74 olmak üzere TSK’da görev yapan toplam 326 general/amiralden 149’u OHAL KHK’sıyla ihraç edildi.
Erdoğan ve saraylarını korumak için bir yılda 263 milyon TL harcandı


Ankara’da verdiği mücadelelerle ‘Perihan Abla’ olarak tanınan Yüksel Direnişçisi ve eski Sayıştay Hakimi Perihan Pulat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
BOLD – Yüksel Direnişinin sembol isimlerinden Perihan Pulat (78) hayata veda etti. KHK’lıların ‘İşimi geri istiyorum’ eylemlerine destek veren Pulat, Ankara’daki İnsan Hakları Anıtı önündeki her eyleme katılmıştı. Pulat, polisin müdahalesi sırasında defalarca yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmış, Yüksel Caddesi’ndeki eylem sırasında bir polisin kendisine “Sen daha ölmedin mi!” demesi üzerine “Karar verdim 100 yaşına kadar yaşayacağım” cevabı verdiğini söylemişti.
EMEKLİ SAYIŞTAY HAKİMİYDİ
2018’deki eylemlerde darp edilen, yüzü gözü tanınamaz hale gelen ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Perihan Pulat’ın vefatını sosyal medya hesabından duyuran Yüksel direnişçilerinden Veli Saçılık, “PerihanPulat bu alçak saldırı sonrası bir daha hiç iyileşmedi ve bugün hayatını kaybetti. Sayıştay hakimliğinden emekliydi ama insanlıktan hiç emekli olmadı. Bu dünyadan Perihan Pulat geçti.” ifadelerini kullandı.
Eğer ben göremezsem bu kuşak aydınlığı mutlaka görecektir. Ve çoğalacağız ve kazanacağız aksi halde bu dünya yok olacak sadece bizi değil bu gidiş bu gezegeni gezegeni bitirecektir.
İnsanlık kazanacak ya da bitecek!#PerihanPulat pic.twitter.com/6LJkQF8N84
— n Ⓐ zo 🌱 (@nazocum) March 1, 2021


AKP’nin 2019’dan beri paket paket açıkladığı ancak uygulanmayan yargı reformunun 4’üncü paketi olan İnsan Hakları Eylem Planı, Beştepe’de düzenlenecek programla kamuoyuna duyurulacak.
BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın Kasım ayında gündeme getirdiği yargı reformunun 4’üncü paketi olan İnsan Hakları Eylem Planı, Beştepe’de düzenlenecek programla kamuoyuna duyurulacak. İnsan Hakları Eylem Planı, 11 ilke, 9 amaç ve çok sayıda hedeften oluşuyor. Ekonomi reformu ile ilgili paket ise Mart’ın ikinci haftasında açıklanacak.
PAKETTE MÜLKİYET HAKKINA ÖZEL VURGU
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan İnsan Hakları Eylem Planı’nın, Türkiye’nin temel politika belgesi olması planlanıyor. Düzenlemenin mevzuat ve idari faaliyetleri hukuki öngörülebilirlik, şeffaflık ve hesap verilebilirlik temelinde ele alması öngörülüyor. Mülkiyet hakkına, kazanılmış haklara, suç ve cezanın şahsiliğine, masumiyet karinesine güçlü bir vurgu yapılan planla, bu alanlarda çeşitli değişiklikler hedefleniyor. Bunun yanı sıra planda, yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirecek önemli faaliyetler de öngörülüyor.
HİZMET HAREKETİNİN 62 MİLYARLIK MÜLKLERİNE ÇÖKÜLDÜ
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açıklayacağı yargı paketi ile mülkiyet hakkına ve kazanılmış haklara vurgu yapacak. Erdoğan’ın mülkiyet hakkı vurgusuna karşın 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarından sonra Hizmet Hareketi’ne yakın oldukları gerekçesiyle yönetimlerine kayyım atanan ve 15 Temmuz 2016 sonrası da tamamen hukuksuz şekilde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen 955 şirketin aktif büyüklüğü ise 62 milyar liraya ulaştı.
CEZALARINI ÇEKMELERİNE RAĞMEN BIRAKILMIYORLAR
AKP’nin 2019’dan beri paket paket açıkladığı ancak uygulanmayan maddelerden bazıları ise şu şekilde… Daha önce çıkarılan yargı paketine göre uzun tutukluluk halinin ortadan kaldırılması amacıyla soruşturma aşaması için ayrı bir azami tutukluluk süresi belirlendi. Suça sürüklenen çocuklar için azami tutukluk süreleri kısaltıldı. Ancak tutukluluk süreleri dolmasına karşın serbest bırakılmayan çok sayıda hizmet hareketi mensubu cezaevinde bulunuyor.
DOĞUM YAPAN KADINLAR EVLERİ YERİNE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Önceki yargı reformlarında yeni doğum yapan ve toplam 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasına mahkum olan kadın hükümlülere cezalarını konutunda infaz edebilme imkanı getirildi ve hamile kadınların cezasının 1,5 yıl ertelenebileceği hükme bağlandı. Ancak çok sayıda hizmet mensubu kadın, polis nezaretinde doğum yaparken, doğumdan kısa süre sonra da evleri yerine cezaevlerine gönderildi. Şu an cezaevlerinde bine yakın bebek ve çocuk, anneleri ile birlikte cezaevlerinde bulunuyor.
SON ANLARINDA YANLARINDA OLAMADILAR
Hükümlülerin eş veya çocuklarının sürekli hastalık veya malullükleri halinde infaza ara verilebilmesine imkan tanındı. Çocuk hükümlülere verilebilecek ödül imkanının kapsamı genişletildi. Bu hüküm de Hizmet Hareketi mensuplarına uygulanmadı. Sürekli hastalıkları bulunan birçok hizmet hareketi mensubu, yakınlarının son anlarında ve cenaze törenlerinde yanlarında olamadı.
KADINA ŞİDDET VE KADIN CİNAYETLERİ ÖNLENEMEDİ
Her yargı paketinde yeni düzenlemelerin yapıldığı kadına yönelik şiddet konusunda yine özel önlemler alındı. Bu kapsamda 2019’da “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanması” konulu genelge yayımlanarak birçok yeni uygulamaya işaret edildi ve somut adımlar belirlendi. Ancak bu durum da kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde etkili olamadı.
Selahattin Demirtaş: Daha cesur olmanın vakti çoktan geldi de geçiyor


Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan erken seçime şartlı onay


15 Temmuz’dan 1.5 yıl önce atılacak 63 general belirlendi



Yüksel Direnişçisi ‘Perihan Abla’ hayatını kaybetti
Popular
-
Genel2 gün önce
Ağzından kan gelen verem hastası Tenzile Acar hücrede tutuluyor
-
Gündem2 gün önce
İşte Uşak’taki çıplak aramanın belgesi
-
BOLD ÖZEL1 gün önce
Tutuklu Emniyet Amiri Ömer Köse’ye pandemi döneminde su yok
-
BOLD ÖZEL2 gün önce
En fazla aşı yapılan şehirlerde hasta çok, en az aşı yapılanlarda ise az
-
BOLD ÖZEL1 gün önce
Anne ve babası tutuklu Serdar’ın feryadı: Mal da mülk de sizin olsun, yeter ki bizi rahat bırakın!
-
Dünya1 gün önce
Türkiye’nin Kuzey Irak operasyonları Tahran ve Ankara’yı karşı karşıya getirdi
-
Dünya2 gün önce
Libya’da ele geçirilen Rus hava savunma sistemi ABD iş birliğiyle Türkiye’ye getirildi
-
Analiz2 gün önce
Pandemi AKP’nin 18 yıllık kibrini yerle bir etti: Bir bakan daha özür diledi