BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Home Gündem

17 Aralık’ı sıfırlayan savcı Aydıner’e CHP’lilere fezleke hazırlama görevi verildi

05/06/2021
A A
17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun 5’nci yıldönümü: Hırsızlar dışarıda, polisler hapiste!

17 Aralık Yolsuzluk Soruşturması'nı kapatan savcı Ekrem Aydıner

Share on FacebookShare on Twitter

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner’in Ankara Başsavcıvekilliği koltuğunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 17 MYK üyesi hakkında fezleke hazırladığı belirtildi. CHP’li Muharrem Erkek, savcı Aydıner’in ‘özel görevlendirme’ ile işbaşına getirildiğini savundu.

BOLD –  17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını kapatan savcı olarak bilinen Ekrem Aydıner, Haziran 2020’de İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanmıştı. Aydener, HSK’ya yaptığı itirazın ardından Ankara Başsavcıvekilliği görevine getirildi.

Aydıner’in Ankara Başsavcılığında basın suçları ile parlamenterler hakkındaki şikayetlerle ilgili görevlendirildiği belirtildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kemal Kılıçdaroğlu ve 17 MYK üyesi hakkında fezleke hazırlayan Ekrem Aydıner’in “özel görevlendirme” ile bu göreve getirildiğini öne sürdü. Erkek, “Bir savcı düşünün. Disiplin cezalarından kurtulup başsavcı vekili yapılıyor. İzmir’e atandığı halde kısa süre sonra Ankara’da göreve başlıyor ve CHP’liler hakkında Meclis’e fezleke gönderiliyor” dedi.

HSK’YA ŞİKAYET ETTİK

Cumhuriyet’in haberine göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, yargı camiasında hakkında yürütülmüş olan disiplin soruşturması nedeniyle hiçbir yükselme şansına sahip olmadığı öngörülen Aydıner’in öncelikle “17-25 Aralık Soruşturması”nı hukuksuz bir biçimde kapattığını söyledi. Çelik, “Aydıner’in hiçbir şekilde nesnel davranmadığını düşünüyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gelmesi ile birlikte birçok hukuksuz uygulamasına tanık olduk ve HSK’ye şikâyet ettik” dedi.

Adalet yürüyüşü başlatan KHK’lı Cemal Yıldırım: Soykırım yapıyorlar, teslim olmayacağız!

Tags: 17 AralıkANKARA BAŞSAVCILIĞICHPEkrem AydınerFezleke

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung
  • Impressium

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES