BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Home Dünya

Rus güçleri Ukrayna’nın doğusunda bir okulu vurdu: 60 kişi enkaz altında kaldı

08/05/2022
A A
Share on FacebookShare on Twitter

Ukrayna’da Rusya’nın bombaladığı bir okulda iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Enkaz altından 7’si yaralı 30 kişi çıkarıldı. Ancak okulun enkazında 60 kişinin ölmüş olmasından korkuluyor. Mariupol’da Azovstal fabrikasındaki sivillerin tahliyesiyse tamamlandı.

BOLD – Ukrayna’nın doğusundaki Bilohorivka köyünde yer alan bir okul binasının Rusya tarafından bombalandığı açıklandı.

Luhansk bölgesinin valisi Serhiy Gayday, bugün yaptığı açıklamada, yaklaşık 90 kişinin sığındığı okulun cumartesi günü Rus güçlerince vurulduğunu ve ardından binada yangın çıktığını belirtti.

Yangının yaklaşık dört saatte söndürülmesinin ardından enkaz kaldırma çalışmalarına başladıklarını ve iki kişinin cansız bedenine ulaştıklarını söyleyen Gayday, “Şu ana kadar enkaz altından 30 kişi çıkarıldı. Yedisi yaralı. Altmış kişi de muhtemelen enkaz altında hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.

Gayday, okula bombayı bir Rus uçağının attığını söyledi.

Rus birlikleriyle ayrılıkçı güçlerin Ukrayna Ordusu’nun etrafını sarmaya çalıştığı Luhansk’ta şiddetli çarpışmalar yaşanıyor.

AZOVSTAL’DA SİVİLLERİN TAHLİYESİ TAMAMLANDI

Ukrayna açısından Rus işgaline karşı direnişin sembolü hâline gelen Mariupol kentindeki Azovstal fabrikasında mahsur kalan sivillerin tahliyesi tamamlandı.

Rusya’nın kuşattığı Ukrayna kenti Mariupol’daki fabrikadan dün 300 sivilin tahliye edildiği açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski artık Azovstal fabrikasındaki yaralıların ve sağlık çalışanlarının tahliyesine odaklanılacağını duyurdu. Bu stratejik liman kentindeki fabrikada bulunan Ukraynalı savaşçılarsa teslim olmayı reddediyor.

ZAFER GÜNÜ BEKLENİYOR

Rus güçlerinin haftalardır sürdürdüğü Azovstal kuşatmasında zafer ilan etmek için Moskova’da yarın düzenlenecek olan Zafer Günü kutlamalarını beklediği tahmin ediliyor.

Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Almanya’ya sağladığı üstünlüğün kutlanacağı Zafer Günü’nde Moskova’da gerçekleştirilecek askeri geçit törenini Devlet Başkanı Vladimir Putin de izleyecek.

RUSYA’NIN UKRAYNA’YA SALDIRISI

24 Şubat’ta başlayan Rus işgali, BM’nin verilerine göre en az 2345 sivilin ölümüne ve 2919 sivilin yaralanmasına yol açtı. Her iki tarafın güçlerinden de binlerce kişinin öldüğüne ve yaralandığına inanılıyor.

Çatışmanın başlamasından bu yana 12 milyondan fazla kişi evlerinden olurken, 5,7 milyon kişi ülke dışına kaçtı.

https://boldmedya.com/2022/05/07/ukraynadan-ayrilan-donetsk-ve-lugansk-rusyaya-buyukelci-atadi/

Tags: FeaturedRusyaRusya'nın Ukrayna'ya saldırısıUkraynaUkrayna'nın Mariupol kenti

Son Haberler

Gazeteciler Erdoğan’ı BM’de devlet görevlisi olarak takip etmiş

Gazeteciler Erdoğan’ı BM’de devlet görevlisi olarak takip etmiş

CHP Ankara İl Başkanı belli oldu

CHP Kurultay tarihini yarın açıklayacak

Kredi kart faizleri de yükseldi

Kredi kart faizleri de yükseldi

İYİP’ten viral enfeksiyon geçiren Akşener hakkında açıklama

İYİP’ten viral enfeksiyon geçiren Akşener hakkında açıklama

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung
  • Impressium

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES