BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa Gündem

Yargıtay’ın müebbet cezalarını onadığı Harbiyelilerden açıklama: Özgürlüğümüzü istiyoruz

Orhanlı Gişeleri davasında yerel mahkemenin verdiği müebbet hapis cezalarının onanmasıyla ilgili askeri öğrenciler adına açıklama yapan Askeri Öğrenci Komitesi, Yargıtay'ın kararına tepki gösterdi. Açıklamada, "Yargıtay yerel mahkemenin kararını noktasına, virgülüne dahi dokunmadan onadı. Biz mi darbe planlayıp generalleri sokağa çıkardık yoksa onlar mı bizi? Sanıyoruz ki Yargıtayca bunun hiçbir önemi ve hukuki çelişkisi yoktur." denildi.

03/08/2022
Müebbetlik Harbiyeliler: Bunlar geçer, ama bugünleri kimse unutmasın
Share on FacebookShare on Twitter

BOLD – Yargıtay’ın Orhanlı Gişeleri davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği Harbiyeliler adına açıklama yapan Askeri Öğrenci Komitesi, sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi.

Kamuoyuna Açık Mektup başlıklı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ordunun en altındaki insanların, Erler ve Harbiyelilerin türlü yalanlarla karıştırıldığı darbe girişimi sebebiyle yargılanması ve ömür boyu hapse mahkum edilmesi hiçbir hukuk düzeninde hiçbir pozitif öğretide ve hiçbir değerler bütününde kabul edilemez.

Çok az insanın duyduğu ve duymak istediği haklı çığlığımızın tüm kamuoyu tarafından duyulmasını ve Yargıtay’ın hayatımız üzerine verdiği bu tarihi, haksız, feci ve adaletsiz karardan dönmesini istiyoruz.

Toplum vicdanına, entelektüel ahlaka, medya ve siyaset etiğine, adaletin erkine ve erkin adaletine sesleniyoruz! İdamımız onandı! Yalnızca hakkımız olan ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ istiyoruz.”

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencileri Nagihan Yavuz, Nimet Ecem Gönüllü ve Şüheda Sena Öğütalan’ın da aralarında olduğu 60 Harbiyeli öğrencinin cezalarını Yargıtay Temmuz ayında onadı.

 

Resim

Orhanlı Gişeler davasında müebbet hapse mahkum edilen Askeri Öğrenciler’in kamuoyuna açık mektubudur:#Boğuluyoruz pic.twitter.com/V97zBj9Y02

— Askeri Öğr. Komitesi (@Askeriogrenci16) August 3, 2022

Etiketler açıklamaaskeri öğrencilerHarbiyelilerYargıtay kararı

Son Haberler

Bakanlık fiyat artışının faturasını otomobil satanlara kesti: 100 bin kişiye ceza yolda

Darphane’de altın oyunu

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Değişiklik beklenmiyor

Karısını katlettiği için hapis yattı: İyi halle tahliye olup iki kişiyi daha öldürdü

Karısını katlettiği için hapis yattı: İyi halle tahliye olup iki kişiyi daha öldürdü

Bekçiler gündüz görev yapamayacak

Bekçiler gündüz görev yapamayacak

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES