Genel
IŞİD’in Türkiye temsilcisi 15 Temmuz’da Ankara’da mıydı?


Georgetown Üniversitesi Öğretim üyesi ve ICSVE direktörü Prof. Anne Speckhard ve Prof. Ardian Shajkovci’nin yazdığı makaleye göre IŞİD ekibi 15 Temmuz’dan haftalar önce Erdoğan ile görüşmek için Ankara’ya geldi.
International Center for the Study of Violent Extremism (ICSVE) sitesinde 18 Mart 2019’da yer verilen makaleyle ilgili Twitter hesabından bilgi veren gazeteci-yazar Faruk Mercan,
“Erdoğan’ın Suriye’nin başına geçirmek istediği Muaz El Hatip ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez de 15 Temmuz gecesi MİT karargahındalar… Her şeyin önceden planlandığının çok açık delilleri bunlar.. O gece halkın sokağa çıkarılması ve kan akıtılmasının planı..” dedi.
IŞİD’in Türkiye temsilcisi Ebu Mansur’un görevinin ise, binlerce IŞİD elemanının Suriye’ye geçişini sağlamak olduğunu ifade eden Mercan, “Türkiye’ye her girişinde sınırda MİT araba tahsis ediyor. ‘Türkiye ile açık kapı anlaşmamız vardı’ diyor. Peki 15 Temmuz gecesi kaç kişiyle ne yaptılar?” diye yazdı.
Bunlar da ilgini çekebilir
Bağdat’ta en az 32 kişinin öldüğü bombalı saldırıları IŞİD üstlendi
Gazeteci Cengiz Çandar yakalama kararına isyan etti
Sultanahmet ve Suruç saldırılarının bombacı faili Süleyman el Aggal yakalandı
Bedelli Tuğgeneral Gültekin Yıldız: Askerliğimi fazlasıyla yaptım!
İlker Başbuğ: 27 Mayıs’ta öğrenciydim, hazır bekliyorduk, öğrenciler bireysel davranamaz
Cezaevinde kanser olan kursiyer teğmen hayatını kaybetti


TRT’nin Bold Medya’ya yönelik sansür amaçlı ‘telif’ başvuruları Youtube tarafından reddedildi. Bir aydır askıya alınan Bold Youtube kanalı, yasal itirazların ardından tekrar yayına açıldı.
BOLD – Youtube bir aylık inceleme sonunda, telif hakkı talebinde bulunan TRT karşısında Bold’un haklı olduğuna karar verdi. Yeni saldırıların olabileceği uyarısında bulunan Bold Medya, bir video ile sivil toplum ve bağımsız gazetecilere çağrı yaptı:


AKP’li Belediye Meclis üyesi ve eski Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı avukat Fatih Özata, Kovid-19 aşısı olduğunu açıkladı. Sağlık çalışanları ve riskli gruptaki 65 yaş üstü vatandaşlar bile henüz aşı olamamışken Özata’nın hangi unvanıyla aşı yaptırdığı tartışma konusu oldu.
BOLD – AKP Eskişehir eski Gençlik Kolları Başkanı ve şimdiki dönemde Belediye Meclis Üyesi olan avukat Fatih Özata, instagram hesabında Kovid-19 aşısı olduğunu duyurdu. Özata’nın bu paylaşımı aşıyı hangi sıfatla yaptırdığı tartışmasını ve torpil iddialarını gündeme getirdi.
Türkiye’de aşılama çalışmaları Avrupa ülkelerinden oldukça geç başladı. Henüz sağlık çalışanları ve riskli olan gruplar aşılanmadı. Buna karşın bazı AKP’li isimlerin aşı olduğu iddiası tartışılırken AKP eski Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı ve Belediye Meclisi üyesi Fatih Özata sosyal medya hesabından aşı olduğunu açıkladı.
İddiayı sosyal medya hesabından gündeme getiren CHP’li Barış Yarkadaş, “Özata aynı zamanda sağlıkçı değilse; aşıyı nasıl yaptırdı? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Umarım mantıklı bir cevabı vardır” ifadelerini kullandı.
Yarkadaş’ın paylaşımları üzerine, Özata özel hastanelerin avukatı olduğunu ve bu sıfatla aşı olduğunu açıkladı. Yarkadaş ise “Özata gerçek bir sağlık neferiymiş de haberimiz yokmuş! Veterinerler bile aşı olamazken hastane avukatı oluyor. Fatih Bey’i nöbete de bekliyoruz!” sözleriyle tepki gösterdi.
Genel
AYM cezaevinde işkenceye tazminat cezası verdi: Gardiyanlara yeni soruşturma açılacak


Kırıkkale F Tipi Cezaevinde gardiyanların tutuklu Gökhan Gündüz’ü darp edip kolunu kırdığı görüntüler ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi, Gündüz için 70 bin lira manevi tazminata hükmedip, gardiyanlar hakkında soruşturma açılmasını istedi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da konuyu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sordu.
BOLD – 27 Mayıs 2017’de yaşanan ve cezaevinin güvenlik kameralarına yansıyan olayda, cezaevindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla kantin önünde oturma eylemi başlatan Gündüz, kafası betona vurularak darp edildi. Ardından kolu bükülerek sürüklendi. Hastaneye kaldırılan Gündüz’ün kolunun kırıldığı tespit edildi.
TUTANAK: TUTUKLU KENDİNİ YERE ATTI
Olayla ilgili olarak nöbetçi müdürün de arasında bulunduğu 5 infaz koruma memuru, hakkında tutanak tutuldu. Tutanakta olay, “Tutuklu koğuş şebekesi girişine getirildiğinde kapının açılması beklenirken kasten kolunun üzerine gelecek şekilde kendisini sertçe yere attı” diye anlatıldı. Memurlar hakkında açılan idari soruşturmadan ceza çıkmadı.
CEZA GARDİYANLARA DEĞİL, TUTUKLUYA VERİLDİ
Koru kırılan Gündüz’e ise marş söylediği için, bir ay haberleşme veya iletişim (mektup) araçlarından yoksun bırakma, onunla eylem yapan 3 arkadaşına da hücreye koyma veya ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma cezaları verildi.
BAŞSAVCILIK TAKİPSİZLİK VERDİ
Gündüz’ün kolunun kırılmasıyla ilgili Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmadan takipsizlik kararı çıktı. Gündüz’ün avukatı Engin Gökoğlu’nun itirazından sonuç çıkmayınca, olay AYM’ya taşındı.
AYM İŞKENCEYİ GÖRDÜ
Anayasa Mahkemesi, yaptığı değerlendirme sonucunda tutuklunun kolunun kırılmasını “eziyet” diye değerlendirerek, infaz koruma memurları hakkında yeniden soruşturma yapılmasına karar verdi. Bu nedenle kararın örneğini Kırıkkale Başsavcılığı’na gönderen AYM, Gökhan Gündüz’e ise 70 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Olayın görüntülerini ise ANKA servis etti.
İŞKENCE ADALET BAKANINA SORULDU
Evrensel’in haberine göre HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kırıkkale F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde gardiyanların tutuklu Gökhan Gündüz’ü darp etmesini ve kolunu kırmasını Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesi veren Gergerlioğlu, olayla ilgili olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e şu soruları yöneltti:
Yine!
Çıplak arama için AYM'nin hak ihlali kararından sonra kol kırma için de savcılığın eksik soruşturmayla takipsizlik kararına AYM'den hak ihlali kararı
Duy @adalet_bakanlik tek soru önergeme bile ihlal kararı vermeyip sümenaltı eden duy!!!
Gerçek gizlenemez @abdulhamitgul https://t.co/VfiUFiLQF9
— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) January 9, 2021
-Kolu kırılan Gündüz’e marş söylediği için, bir ay haberleşme veya iletişim (mektup) araçlarından yoksun bırakma, onunla eylem yapan 3 arkadaşına da hücreye koyma veya ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma cezaları verildiği ve memurlar hakkında açılan idari soruşturmadan ceza çıkmadığı iddiaları doğru mudur?
-Yüksek Mahkeme’nin belirttiği Gökhan Gündüz’e yönelik işkence iddiasına dair ‘kamera görüntülerinin içeriklerinin ortaya konulamamış’ olmasının nedeni nedir?
-Eğer bu iddialar doğruysa Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı etkili bir soruşturma yürütemediği iddiası doğru mudur?
-Anayasa Mahkemesi’nin tespitine göre, bu işkenceyi uygulayan memurlar hakkında açılmış yeni bir soruşturma var mıdır?
-Açılmış soruşturma varsa hangi aşamadadır? Bu işkenceyi uygulayan memurlar hakkında idari bir yaptırım uygulanmış mıdır?
-Geçmişte Gökhan Gündüz hakkındaki işkence soruşturmasının avukatlığını yapan Engin Gökoğlu’nun da tutuklu bulunduğu Tekirdağ Cezaevi’ndeki görevli memurlar tarafından kolunun kırıldığı iddiaları doğru mudur?
-Eğer bu iddialar doğruysa bu konuda açılmış soruşturma var mıdır? Açılmış soruşturma varsa hangi aşamadadır?
-Son 5 yıl içerisinde, işkence ve kötü muamele iddiasıyla hakkında soruşturma açılan memur sayısı kaçtır?
-Son 5 yıl içerisinde, maruz kaldığı kötü muameleler ve işkenceler sonucunda yaralanma ve sağlık problemleri oluşan kişi sayısı nedir?


İlayda Tekgöz’ü iki çocuğuyla hücreye attılar: “Bizi çıkarın!”


Avrupa’da yeşil enerji fosil enerjiyi geride bıraktı


Yüksel Direnişçileri’nden destek çağrısı: İşimizi Geri İstiyoruz!
Popular
- Gündem1 gün önce
Gergerlioğlu’ndan Ahmet Hakan’a: Gazetecilik gerçeği yansıtmaktır
- Kültür2 gün önce
Unutulmayan şarkılara özel albüm
- Gündem1 gün önce
43 yıllık esnaf batışını böyle anlattı: Bu komedinin parçası olmak istemedim
- Politika2 gün önce
SP lideri Karamollaoğlu’ndan AKP ile ittifaka şartlı evet
- Ekonomi2 gün önce
Erdoğan’ı öven Serdar Ortaç’ın kredi borcu 8 ay ertelendi
- Gündem1 gün önce
Kaçırılan Gökhan Güneş ile ilgili polisten itiraf: “TEM almıştır, birkaç güne bırakırlar”
- Gündem24 saat önce
Ünlü sanatçılardan TBMM’ye çağrı
- Ekonomi23 saat önce
Cem Seymen’den fahiş fatura isyanı: İnsan gibi yaşama hakkının gaspıdır bu fatura