BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Ana Sayfa Politika

Mansur Yavaş AKP’li yönetimin 1,5 liralık fidanı 15 liraya aldığını açıklayınca ortalık karıştı

15/07/2020
Share on FacebookShare on Twitter

Mansur Yavaş’ın ASKİ’yi milyonlarca lira zarara uğratan, fidan yolsuzluğunu belgeleriyle açıklamasının ardından bazı AKP’li Meclis Üyeleri Yavaş’ın üzerine yürüdü.

BOLD – Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısında Başkan Mansur Yavaş, AKP döneminde yapılan ve belediyeyi milyonlarca lira zarara uğratan usulsüzlükleri anlatmaya devam etti.

Belediyeyi, 11 milyar lira borçla devraldıklarını ifade eden Yavaş, “Bir yakınınızı spor kulübünün başına, diğerini medya kurumunun başına getirirseniz buna değil belediye, Karun Hazinesi dayanmaz” dedi.

BAŞKENTGAZ DEĞERİNİN ALTINDA SATILDI

Belediye bütçesinin son 10 yılda taşınmaz satışı, banka kredisi ve özelleştirme yoluyla finanse edildiği bildirildi. Yavaş’ın açıkladığı verilere göre, son 10 yılda toplam 14 milyar liralık gayrimenkul satıldı. Önceki dönemlerde kullanan banka kredilerinin toplam tutarının ise 3,4 milyar lira olduğu bildirildi. Belediye bütçesinden yalnızca faiz için 3,5 milyar lira ödendiği ortaya çıktı. Başkentgaz’ın da değerinin çok altında özelleştirildiği ifade edildi. Mansur Yavaş, 3 miyar liraya özelleştirilmesi gereken şirketin tamamının yalnızca 1,1 milyar liraya özelleştirildiğini açıkladı.

ADALET VE KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Önceliğimizin beton, demir ve plastik değil, insan diyen Yavaş, ”Gerginlikten yorulmuş bu kentin adalete, kardeşliğe ihtiyacı var. Ülkenin pek çok yerinde rastlanan ahbap çavuş ilişkinin son bulmasını istedik. Başkentimizin başkent kimliğine yakışır şekilde yönetilmesi şarttı” ifadelerini kullandı.

SEÇİMİ HEZİMET GÖRENLER DESTEKLEMEDİ

Tüm meclis üyelerinden bekledikleri desteği alamadıklarını belirten Yavaş, ”Seçimi hezimet gören anlayış hep devrede kaldı. Sözde rövanş almaya çalışanlar belediyelerimiz üzerinden ellerini eksik etmedi. Tüm belediye meclis üyelerimizin kendi iradelerine sahip çıkmalarını umuyorum. Taraflı tarafsız bütün anketlerin Ankara’daki değişimin altını çiziyor. Siyasi taassuptan sıyrılıp sokağa kulak verelim” dedi.

İMAR RANTINI KESTİK

Yavaş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı, ”İmar rantını kestiğimizde nerelerden ses geldiğini duydunuz. Bir masumun ahı, rantı kesilenlerin bir lafından çok daha önemlidir. Halkın parasını plastik oyuncaklarına yedirenlerden önemlidir. Yol da önemlidir park da önemlidir ama hiçbirisi bir hemşehrimizin yatağa aç girmesinden önemli değildir.İnsan gibi, yöneticilerine kırgın insan kalplerini onarmak gibi, neredeyse devlete küsmüş insanları kazanmak gibi şeyleri erteleyemeyiz. Bir yılda güven inşa ettik, kamuya güvenin sarsıldığı bir ortamda. O güven parayla inşa edilmez. Belediyeciliği betondan, demirden ibaret gören anlayış bu sorunu çözemese de biz bu yolda devam edeceğiz.

BORU İHALESİ ANKAPARK’TAN ÇOK İLGİ ÇEKTİ

Yardım kampanyalarımıza kim bir tuğla koyduysa o tuğlanın gittiği yerden emin olarak koydu. Bir yılda modern belediyecilikte olması gerekenleri harekete geçirdik. Bir veya iki firmanın girdiği kapalı devre, adrese teslim ihale düzeninden açık ve şeffaf ihale düzenine geçtik. Boru ihalemizi izleyenlerin sayısı bile halkın 750 milyon dolarının harcandığı Ankapark’ı ziyaret edenlerin sayısından fazla.”

AKP’LİLER BAŞKANIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, önceki dönemde bir firmanın piyasadan 1.5 liraya aldığı fidanları ASKİ’ye (ücretsiz temin edilebileceği halde) 15 liraya sattığını, bunların da çoğunun dikilmediğini belgeleriyle açıkladı. Bunun üzerine AKP’li Meclis üyeleri Yavaş’ın üzerine yürüdü. Yaşanan gerginlik de diğer meclis üyelerinin cep telefonu kameralarına yansıdı.

Mansur Yavaş, önceki dönemde bir firmanın piyasadan 1.5 TL’ye aldığı fidanları ASKİ’ye 15 TL’ye sattığını, bunların da çoğunun dikilmediğini belgeleriyle ortaya koydu. pic.twitter.com/qGIOYh9uI5

— Büyükşehir Çalışıyor (@tcbuyuksehir) July 15, 2020

YER ANKARA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ.
FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLÜYOR.

BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ VE CHP’Lİ ÜYELER AYAĞA KALKIYOR,
AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİN ÜSTÜNE YÜRÜYOR.⤵️

YETMİYOR, DIŞARIDAN YAVAŞ’IN ADAMLARI MECLİSİ BASIYOR.

SANIRIM BİRİLERİ MECLİSİ DAĞBAŞI SANIYOR… pic.twitter.com/PGdYQqF6Py

— İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) July 14, 2020

15 Temmuz’un yıldönümünde polis 15 Temmuz gazilerini tartakladı

 

Etiketler 15 LiraABBaskıFidanMansur YavaşÜzerine Yürüdü

Son Haberler

Jandarma Van’da göçmenlere ateş açtı: 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Van’da ‘seken kurşunla’ ölen Afgan göçmen çocuğun vücudundan 3 kurşun çıktı

Sarallar operasyonu büyüyor: Necati Şaşmaz ve Erkan Petekkaya emniyete çağrıldı

Sarallar operasyonu büyüyor: Necati Şaşmaz ve Erkan Petekkaya emniyete çağrıldı

Yunanistan’ın geri ittiği Afgan mülteciler, darp edildiklerini iddia etti

Yunanistan’ın geri ittiği Afgan mülteciler, darp edildiklerini iddia etti

Demirtaş, AKP’siz ‘çözüm süreci’ istedi: Muhalefet ana hatlarıyla açıklamalı

Demirtaş’tan ortak aday çağrısı: Seçim en az 80’e 20 kazanılır

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES