Politika
MHP’den Perinçek’e: Çay içmemiz bile mümkün değil


“MHP’nin başına geçmek şereftir” diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ismini açıklamak istemeyen bir MHP’li yetkili eleştirdi. MHP’li yetkili, Perinçek’le ilgili “Çay içmemiz bile mümkün değildir” dedi.
BOLD – Cumhur İttifakı’nın gizli ortağı olarak görülen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “MHP’nin başına geçmek şereftir” sözlerine MHP’li yetkililer “Çay içmemiz bile mümkün değildir” diye yanıt verdi.
“MHP’NİN BAŞINA GEÇMEK ŞEREFTİR”
Perinçek, Haber Global ekranlarında konuk olduğu bir canlı yayında CHP’li hukukçu Gamze Pamuk Ateşli ile tartışmış, Pamuk, Perinçek’e, “Olur da Bahçeli siyaseti bırakırsa MHP’nin başına da geçersiniz, çok uygun bir pozisyonunuz var” diyerek yüklenmişti. Bunun üzerine Perinçek, “MHP’nin başına geçmek şereftir. MHP bugün vatansever bir parti. MHP vatansever bir konumda. Türkiye’nin bütünlüğü için çalışıyor, teröre karşı mücadele veriyor, Amerika’ya karşı duruyor, onun için MHP’nin başında olmak bir suç değil” diye yanıt vermişti.
“BERABER HAREKET ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Konuyla ilgili Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan MHP kaynakları, “MHP’nin Doğu Perinçek’e bakışı bellidir. MHP’nin Perinçek ile aynı yerde anılması hoş bir şey değil, şiddetle karşıyız biz bu duruma. Herhangi bir ilişkimiz, beraber hareket etmemiz, çay içmemiz bile mümkün değildir. 12 Eylül’den evvel ülkücü yöneticilerin hepsini Aydınlık Gazetesi’nde hedef göstermiştir. Gazetelere tam boy ilan verip adını, okulunu, adresini yayınlamıştır. MHP’ye üye olması bile mümkün değildir, bu şekilde kabul edilemez” diye yanıt verdi.
Bunlar da ilgini çekebilir
-
Almanya’dan Türkiye raporu: Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi kurumları felce uğrattı
-
Perinçek 104 amirali paket yaptı
-
Alpaslan Türkeş’in oğlunu anıt mezara sokmadılar
-
Anayasa Mahkemesi HDP iddianamesini reddetti
-
Türk istihbaratı Avrupa’da 80’lerin stratejisine dönüyor
-
Recep Tayyip Erdoğan seçim startını Resmi Gazete’den verdi
Politika
Aile Bakanlığına atanan Derya Yanık’tan MHP liderine olay sözler: Bahçeli çapsızdır


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Aile Bakanlığına atadığı Derya Yanık’ın, Cumhur İttifakında AKP’nin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında “çapsız, ruhu iğdiş edilmiş” dediği ortaya çıktı.
BOLD – Erdoğan imzalı kararnameyle Aile Bakanlığına atanan Derya Yanık’ın, AKP’nin iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında sosyal medyadan hakarete varan ifadeler kullanması dikkat çekti.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gece yarısı yayınladığı kararnameyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iki ayrı bakanlığa dönüştürülken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına AKP MKYK üyesi Derya Yanık atandı.
BAHÇELİ ÇAPSIZDIR
Yeni Bakan Yanık’ın sosyal medya paylaşımlarında MHP Genel Başkanı Bahçeli hakkında ağır ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Yanık’ın 2015 yılında bir tweetinde Bahçeli’ye “çapsız” dediği belirtildi.
RUHUNUZ İĞDİŞ EDİLMİŞ
Yanık, 10 Ekim 2015 Gar saldırısından sonra yaptığı Twitter paylaşımlarında ise Bahçeli’ye “Ruhunuz tümüyle iğdiş edilmiş” ifadesini kullandı. Bahçeli’yi etiketleyen Yanık, şunları yazdı: “Size de yazıklar olsun! Ruhunuz tümüyle iğdiş edilmiş artık anladık! Gerçekten yazıklar olsun! TR’nin yönetilemez hale gelmesini iştahla bekliyorsunuz anladık! Şu halde milliyetçilikten falan bahsetmeyin artık! Hedef kitlenizi çözdünüz, oy çoğaltmaya dönük hamleler bunlar anladık! Ama o kitle sizin sonunuz olacak, göremiyorsunuz! Biz Mizânı bekleriz; siz orada yüzünüz kara çıkacaksınız huzura!”


Kasım ayında olaylı bir şekilde istifa edip kayıplara karışan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Muş, yeni açıklanan kabinede Ticaret Bakanlığı görevine getirildi. Bu karar damat Albayrak’ın kabineye etkisi olarak yorumlandı.
BOLD – Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı yerine damat Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen AKP İstanbul Milletvekili, Trabzon Sürmene doğumlu Mehmet Muş atandı.
BERAT ALBAYRAK’A YAKINLIĞI İLE BİLİNİYOR
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Karara göre, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verilerek yerine Mehmet Muş getirildi. Mehmet Muş, siyaset kulislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla biliniyor.
TRABZON SÜRMENE DOĞUMLU
Dr. Mehmet Muş 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Washington State University School of Economic Sciences’de ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Mehmet Muş, özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AKP İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında görev alan ve çalışmalar yürüten Muş, sırasıyla, AKP İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini icra etti.
4 DÖNEMDİR AKP MİLLETVEKİLİ
Muş, 2011 yılında 24. Dönem AKP İstanbul Milletvekili oldu, 25, 26. ve 27. dönemlerde de İstanbul Milletvekilliği görevini sürdürdü. TBMM’de Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu üyelikleri yapan Muş, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AKP Genel Merkezi’nde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2014 yılında AKP MYK üyeliğine seçilerek AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulunan Muş, AKP’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi. Muş, AKP Grup Başkanvekilliği, MYK üyeliği yaptı ve İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu. İngilizce bilen Muş, evli ve bir çocuk babası.
Ticaret Bakanı Pekcan’ı görevden aldı yerine Mehmet Muş’u atadı


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aylardır beklenen kabine değişikliğini gece yarısı Resmi Gazetede yayınladığı kararnameyle yaptı. Bakanlığa kendi şirketinden dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Pekcan’ın koltuğuna Mehmet Muş otururken, Aile Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.
BOLD – Resmi Gazetede yayınlanan Erdoğan imzalı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı.
Kararname ile bakanlığa kendi şirketi üzerinden dezenfektan sattığı ortaya çıkan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Pekcan’ın yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı. Muş, Berat Albayrak’a yakın bir isim olarak tanınıyor.
Erdoğan imzalı kararname ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak ikiye bölünerek iki yeni bakanlık ihdas edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına AKP MKYK üyesi Derya Yanık getirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilli Vedat Bilgin atandı.
İKİ KADIN BAKANI GÖREVDEN ALDI
Erdoğan’ın kabinede kapsamlı değişiklik yapacağı, teknokrat bakanları görevden alarak yerlerine parti yönetimi ve tabanıyla bağı bulunan isimleri atayacağı konuşuluyordu. Kabinede iki kadın bakanı görevden alarak ‘sınırlı değişiklik’ yapan Erdoğan, yerlerine ise parti yönetiminden Mehmet Muş ile danışmanı ve eski AKP milletvekili Vedat Bilgin ile MKYK üyesi Derya Yanık’ı atadı. Meclis aritmetiğini de dikkate alarak yalnızca Mehmet Muş’u TBMM’den seçen Erdoğan, diğer iki bakanı ise Meclis dışından ancak kendisine yakın isimler arasından belirledi. Merkez Bankasının 128 milyar dolarının kaybolmasıyla ilgili Berat Albayrak dönemine işaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın kabinede kalması dikkat çekti.



Polisin 5 bin 850 lira ceza kestiği kağıt toplayıcısına CHP’den destek


Kayıp 128 milyar doların kamuya zararı 268 milyar TL


ABD’den Türkiye’ye ‘seyahat etmeyin’ uyarısı
Popular
-
Gündem2 gün önce
Yargıtay’dan 37 askeri öğrenciyle ilgili bozma kararı
-
Dünya1 gün önce
Almanya’da ‘gri pasaport’ alarmı: Sınır dışı edilecekler
-
Analiz24 saat önce
Görgüsüzlük, şatafat ve nepotizm: 17 maaşlı Mehmet İlker Aycı kimdir
-
Analiz2 gün önce
Diyanet’in de karıştığı devlet garantili kaçakçılığın başında kim var?
-
Gündem1 gün önce
Ankesörden sonra şimdi de sabit telefon: 47 eski askeri öğrenci hakkında gözaltı kararı
-
Analiz2 gün önce
Berat Albayrak’ın 17/25 Aralık sanığıyla yolu nerede kesişti?
-
Gündem2 gün önce
O bizim çobanımız açlıktan ölsek yine Erdoğan yine AKP
-
Ekonomi1 gün önce
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ayda 17 maaş alıyor