BoldMedya
Video Galeri
Foto Galeri
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar
No Result
View All Result
BoldMedya
No Result
View All Result
Home Dünya

Pentagon açıkladı: Taliban’ın istediği olacak

24/08/2021
A A
Pentagon açıkladı: Taliban’ın istediği olacak
Share on FacebookShare on Twitter

Tahliyelerin uzama ihtimaline karşı ABD’nin çekilme takvimindeki değişiklik olasılığı tartışılırken Taliban’dan açıklama geldi. ABD ordusunun 31 Ağustos’a kadar çekilmeyi tamamlaması gerektiğini belirten Taliban yönetimine Pentagon’dan olumlu yanıt geldi.

BOLD – Gelecek nesli Afganistan’a göndermeyeceğini söyleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 9 Temmuz’da ABD askerlerinin Afganistan’daki misyonunun 31 Ağustos’ta sona ereceğini açıkladı. Biden, Beyaz Saray’daki konuşmasında Afganistan’ın nasıl yönetileceğine Afgan halkının karar vermesi gerektiğini belirtti.

Taliban’ın Kabil’e tahmin edilen süreden çok önce girmesinin ardından tahliyeler konusunda kaos yaşandı. Tahliyelerin uzama ihtimaline karşı ABD’nin çekilme takvimindeki değişiklik ihtimali tartışılır oldu.

TALİBAN 31 AĞUSTOS’TA KARARLI

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Kabil’de düzenlediği basın toplantısında yerli ve yabancı gazetecilerin çekilmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Taliban Sözcüsü, Afganistan’dan tahliyelerin, yabancı güçlerin geri çekilmesi için belirlenen 31 Ağustos’a kadar tamamlanması gerektiğini ve bu tarihin ileri çekilmesini kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Afganistan’da yaşamın normale dönmeyi sürdürdüğüne, ancak Kabil Havaalanı’ndaki kaosun sorun teşkil etmeye devam ettiğine işaret eden Mücahid, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Taliban’ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader’in Kabil’de gizlice görüştüğü haberinin sorulması üzerine konudan haberdar olmadığını öne sürdü.

PENTAGON’DAN AÇIKLAMA

Taliban’ın kararlı açıklamalarının ardından Pentagon’dan yanıt gecikmedi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby yaptığı basın açıklamasında, “Kabil’den çekilme için 31 Ağustos tarihinde bir değişiklik yok” dedi.

Dünkü basın toplantısında tahliyelere ilişkin son verileri paylaşan Kirby, son 24 saat içinde 11 bine yakın kişiyi tahliye ettiklerini ve bu sayıyla birlikte tahliye operasyonunun başladığı 14 Ağustos’tan bu yana ülkeden çıkarılanların sayısının 37 bini geçtiğini anlattı. Kirby, bu kişilerin ne kadarının hangi milletlerden olduğu detayını ise paylaşmadı.

Afgan kadınlar panik yaşıyor: Bizi öldürmeye geliyorlar

Tags: ABD Savunma BakanlığıAfganistanAfganistan'daki yabancıların tahliyesigöçmenPentağonPentagon Sözcüsü John KirbytahliyeTaliban

Son Haberler

Yusuf Kerim’i annesine kavuşturacak yasa Meclis’ten geçti

Yusuf Kerim’i annesine kavuşturacak yasa Meclis’ten geçti

Bahçeli’nin MHP’yi bitiren AKP’yi kurtaran fedakarlıkları

MHP ortak listeyle seçime girmeyecek

Reuters’tan sandık güvenliği analizi: Depremde vefat edenlerin sayısı net değil

Kılıçdaroğlu söz verdi: Mal varlığımı bütün Türkiye’ye göstereceğim

Kılıçdaroğlu söz verdi: Mal varlığımı bütün Türkiye’ye göstereceğim

Boldmedya.com bir International Journalists Association e.V. kuruluşudur. https://www.youtube.com/boldmedya kanalından görsel içerik de üretmektedir.

Bizi Takip Edin

  • Datenschutzerklärung

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES

No Result
View All Result
  • BOLD ÖZEL
  • Gündem
  • Analiz
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Medya
  • Spor
  • Kültür
    • Müzik
    • Sinema
    • Nostalji
    • Eskimez Yazılar

© 2018 - 2022 Bold Medya - Designed by INCREASES