BOLD – İlk kadın başkan Hafize Gaye Erkan, 7 ay 23 gün sonra Merkez Bankası başkanlığından istifa etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetimindeki yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığına atanan, ilk kadın başkan Hafize Gaye Erkan, 7 ay 23 gün sonra istifa etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “affını” talep eden Erkan, istifa metninde, hakkında son dönem ortaya atılan iddialara ilişkin olarak “itibar suikastine uğradığını” ifade etti.
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın “görevden affını” istemesinin perde arkasını yazdı.
AKP’LİLERDEN ŞİMŞEK’E TELKİN: “BAŞARISIZLIĞIN FATURASI HEPİNİZE ÇIKAR”
Babacan kulis yazısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Erkan’ın ailesiyle ilgili iddialardan rahatsız olduğunu, AKP kurmaylarının da, “Sorunu birlikte çözün ve yola devam edin. Aksi durumda onun başarısızlığı hepinize fatura edilmeye çalışılır. Krizi geride bırakın’” telkini yapıldığını aktardı.
“İLETİŞİM BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASININ AKSİNE O GÜN GÖRÜŞTÜLER”
Babacan bugünkü yazısında konuyla ilgili şu iddiaları aktardı:
“Merkez Bankası Başkanı’nın, 24 Ocak’ta İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’yi ziyaret ettiği gün, Cumhurbaşkanıyla görüştüğü belirtiliyor. Zaten resmi temaslara katılan Gaye Erkan ile görüşmenin aynı gün yapıldığı aktarılıyor, AKP kulislerinde. İletişim Başkanlığı’nın açıklamasının aksine…
“ERKAN’IN DEĞİŞKEN RUH HALİ ŞİMŞEK’İ YORDU”
Parti kurmaylarının Şimşek’e “Sorunu birlikte çözün ve yola devam edin. Aksi durumda onun başarısızlığı hepinize fatura edilmeye çalışılır. Krizi geride bırakın’ telkini yaptığı iddia edildi. Ancak yönetim anlayışı farklılığı nedeniyle Şimşek ile Erkan’ın ilişkisi eskisi gibi olmadı. Erkan’ın değişken ruh halinin de sorunu beslediği belirtiliyor. Şimşek’in yaşananlarla ilgili rahatsızlığının sürdüğü, ikilinin çalışmakta zorlandığı noktada da değişikliği gündeme getirdiği öne sürüldü.
Bütün bu süreçte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sadece konunun kazasız-belasız atlatılması, ekonomik ve siyasi sonuçlarının olmamasıyla ilgilendiği belirtiliyor.”